Becample negre i vermell

Cymbirhynchus macrorhynchos

Habita regions boscoses properes a rius, rierols o zones inundades del sud-est d’Àsia. S’alimenta d’insectes com llagostes, escarabats i formigues, però també de mol•luscs, crancs i petits vertebrats. Ocasionalment, pot menjar fruita, llavors i altres matèries vegetals. Ambdós sexes construeixen el niu, que té forma de pera i penja de la branca d’un arbre.

Hàbitat Natural

Sud-est asiàtic 

Becample negre i vermell
  • Distribució / Resident
  • Reproductor
  • Hivernant
  • Subespècies

Grau de risc

  • Extinta
  • Extinta en estat salvatge
  • En perill crític
  • En perill
  • Vulnerable
  • Gairebé amenaçat
  • Preocupació menor
  • Dades insuficients
  • No avaluada
Preocupació menor

Taxonomia

Classe
Aves
Ordre
Passeriformes
Família
Eurylaimidae

Característiques físiques

50-76,5 kg
Birth Weight:
20 - 24 cm
Més de 5 anys

Biologia

Habitat
Bosc
Vida social
Solitària
Alimentació
Insectívora

Reproducció

Gestació
15-20
Dies
Cria
2 a 3

Descobreix com són

Biologia

Descripció

Els becamples són ocells robusts amb un bec molt ample amb la part superior d’un blau brillant i la inferior groga. Tenen el cap, l’esquena i la cua de color negre, i vermell carmesí la gola i el ventre. Les ales, negres, presenten una línia longitudinal blanca, molt evident i llampant quan l’ocell està en vol.

 

Hàbitat

Habita a regions boscoses properes a rius, rierols o zones inundades del sud-est d’Àsia.

 

Alimentació

S’alimenten de petits invertebrats, majoritàriament insectes com llagostes, escarabats, i formigues, però també mol·luscs, serps d’aigua, i petits crancs. Ocasionalment poden menjar algun fruit, llavor o altres matèries vegetals.

Reproducció

Ambdós sexes construeixen el niu, que consisteix en una estructura formada per herbes, branquillons, fulles, hifes de fongs, molses i altres materials entreteixits amb forma de pera que penja de la branca d’un arbre i que s’obra a l’exterior mitjançant un forat. En ell hi dipositen entre 2 i 3 ous que incuben durant un període comprés entre els 15 i els 20 dies.
 

Conducta

Resident i sedentari.
 

Estatus i programes de conservació

Es troba fora de perill actualment, tot i que en els darrers anys ha patit una forta davallada a gairebé tota la seva àrea de distribució arrel de la destrucció del seu hàbitat.