Turac de cresta roja

Tauraco erythrolophus

Aquests vistosos ocells són endèmics d’Angola, on ocupen les selves, les sabanes i els boscos de galeria. S’alimenten principalment de fruita i d’altres vegetals, tot i que també capturen alguns insectes. En el plomatge presenten dos pigments que no estan presents en cap altra au: la turacina (de color vermell) i la turacoverdina (de color verd). El color vermell es troba sota les ales i només és visible quan volen.

Programa de Cria

ESB_Zoo_Captura

Hàbitat Natural

Boscos d'Angola al sud del riu Congo

Turac de cresta roja
  • Distribució / Resident
  • Reproductor
  • Hivernant
  • Subespècies

Grau de risc

  • Extinta
  • Extinta en estat salvatge
  • En perill crític
  • En perill
  • Vulnerable
  • Gairebé amenaçat
  • Preocupació menor
  • Dades insuficients
  • No avaluada
Preocupació menor

Taxonomia

Classe
Aves
Ordre
Cuculiformes
Família
Musophagidae

Característiques físiques

210-325 g
Birth Weight:
40-43 cm
Fins a 27 anys

Biologia

Habitat
Bosc
Vida social
Solitària
Alimentació
Frugívora

Reproducció

Gestació
21-24
Dies
Cria
2 a 3

Descobreix com són

Biologia

Descripció

El turac de cresta roja és un ocell de mida mitjana d’allò més espectacular amb una combinació de colors gairebé inversemblant. Presenten una cara blanca i el coll i el pit de color grogós. Al ventre se li torna fosc, gairebé negre, i les ales són verdoses, tot i que les primàries o plomes de vol són rogenques. La cua és de color blau elèctric i, al cap, presenta una cresta roja molt conspícua que li arriba fins al clatell. El bec és de color groc. En el plomatge, els turacos presenten dos pigments que no estan presents en cap altra au: la turacina (de color vermell) i la turacoverdina (de color verd). El color vermell es troba sota les ales i només és visible quan volen.

Hàbitat

Aquests vistosos ocells són endèmics d’Angola, on ocupen les selves, les sabanes i els boscos de galeria.

Alimentació

S’alimenten principalment de fruita i d’altres vegetals, tot i que també capturen alguns insectes.

Reproducció

Tot i que hi ha poca informació al respecte, s’intueix que la seva reproducció és d’allò més similar a altres espècies de turacs.

Conducta

Probablement sedentari al llarg del seu hàbitat.

Estatus i programes de conservació

Es troba fora de perill en gran part del seu rang de distribució, tot i que darrerament està patint per la reducció i destrucció del seu hàbitat. El Parc Zoològic de Barcelona participa en l’ESB de l’espècie.