CERCADOR D'ANIMALS

Classificació:Hàbitat:Continent:Alimentació:

Amèrica

Vols saber quins animals i quines plantes habiten a Amèrica?

Lleó marí de Califòrnia Gosset de les praderies Cuanegre Monstre de Gila Iguana rinoceront Flamenc de Cuba Iguana comuna Jaguar Ibis escarlata Anaconda comuna Capibara Tucan toco Tapir amazònic Guacamai de front vermell Zopilot de cap vermell Guacamai blau Tití lleó de cap daurat Caiman de musell ample Cotorra guarouba Mona aranya de pèl llarg Formiguer gegant Tití de cap de cotó Pingüí de Humboldt Mara Guanac Txajà emplomallat Amèrica

Amèrica és el segon continent més gran del món, després d’Àsia, i pot presumir de tenir la fauna i la flora més rica i diversa del planeta. 

Fauna

A les prades de l’Amèrica del Nord habiten els bisons, talps i coiots, mentre que els boscos són la llar de ossos, llops, linxs, ants, cérvols, uapitís i castors. A la zona àrtica hi ha foques, morses i ossos polars. A l’Amèrica del Sud la fauna és molt rica, sobretot pel que fa a espècies d’aus, insectes, rèptils i amfibis. A la conca de l’Amazones, que és la regió més rica d'Amèrica, s’hi poden trobar simis platirins, tucans, caimans, piranyes i peixos gat, entre d’altres animals únics. A la sabana i selva tropical també habiten dos grans carnívors: el puma i el jaguar. Per la seva banda, la llama, l’alpaca i el còndor són els símbols dels Andes.

Flora

A l’Amèrica del Nord trobem boscos de roures, faigs, castanyers, tells, bedolls i alzines, entre d’altres, així com tundra (molses i líquens) i prades a les zones més fredes. La selva humida o sabana s’estén per l’Amèrica central, les illes del Carib i per part de Florida i Mèxic. L’Amèrica del Sud està coberta de selva equatorial o tropical humida, que és especialment densa i diversa en tota la conca del riu Amazones. Les regions andines tenen un paisatge de l’alta muntanya, amb bastes extensions de prades verdes. El desert s’estén per algunes regions dels Estats Units i Xile, la pampa per la Terra del Foc i l’estepa per la Patagònia. En aquests paisatges habiten arbustos, cactus i tota mena de vegetació espinosa.  

Clima

Degut a la seva extensió de nord a sud del planeta, Amèrica compta amb quasi la totalitat de climes existents. Generalment l'Amèrica del Sud gaudeix de climes tropicals i equatorials, mentre que a l'Amèrica del Nord és, sobretot, de clima continental, amb hiverns molt freds i estius molt càlids. Com a excepcions, a Califòrnia i a la vall central de Xile, el clima és típicament mediterrani, mentre que les àrees més fredes del sud del continent són la serralada andina i la Patagònia. L'extrem nord d'Amèrica és de clima polar