#CanviemLaDefinicióDeZoo: Perquè el nostre zoo i el que diu el diccionari no són el mateix

#CanviemLaDefinicióDeZoo

Com que veiem que la definició que els nostres diccionaris donen de la paraula “zoo” no s’ajusta a la realitat, hem decidit que intentarem canviar-la.

 

La definició habitual al diccionari es limita a descriure’ns com a llocs on s’exhibeixen animals exòtics al públic, i aquesta definició ens sembla insuficient per descriure bé la nostra activitat. Ens mostra com un aparador per a la contemplació, i com a molt l’estudi, d’animals salvatges, mentre deixa de banda la tasca proactiva del zoo en aspectes bàsics com la participació en projectes de conservació i reintroducció d’espècies amenaçades, la recerca relacionada amb la biodiversitat tant al zoo com als propis hàbitats naturals, o les accions educatives per fomentar el respecte per la natura.

 

Els zoos han evolucionat amb el temps i un zoo modern només té sentit com a aliat de la resta d’institucions dedicades a la conservació de la biodiversitat i la protecció del medi ambient. Sabem que no hem explicat prou bé la feina que fem en aquests àmbits i volem fer-ho millor a partir d’ara. Segur que una definició actualitzada del que és un zoo al segle XXI ens hi ajudarà!

 

No et perdis aquest vídeo que explica el nostre propòsit i ajuda’ns a difondre’l per aconseguir la definició que ens correspon. 

 

La proposta que llancem avui forma part de la nostra campanya de comunicació per a aquest any que, dintre del marc de la celebració del 125è aniversari del Zoo, pretén apropar als ciutadans el nou model del zoo presentat per l’Ajuntament de Barcelona en els darrers mesos, i que es basa en l’aprofundiment en els pilars bàsics de l’activitat d’un zoo modern --educació, conservació i recerca--, amb el repte de convertir el Zoo de Barcelona en un aliat de la biodiversitat de referència.