Totes les respostes

Si vols visitar el Zoo de Barcelona però encara tens algun dubte, consulta les respostes a les preguntes més freqüents.

Selecciona la temàtica de la teva consulta:

1- Es permet entrar al Zoo amb animals domèstics?

No es permet l’entrada al Zoo d’animals domèstics de cap mena, excepte els gossos d’assistència amb la seva corresponent targeta sanitària, ja que es tracta d’animals especialment ensinistrats i així ho exigeix la normativa legal vigent. Penseu que la presència de gossos o d’altres animals provoca nerviosisme i estrès als animals del Zoo.

2- Es permet portar menjar i begudes de l’exterior del recinte?

Sí que es permet portar menjar i begudes de l’exterior. Al recinte hi ha diferents àrees de pícnic que podeu utilitzar lliurement. Us preguem que recolliu les deixalles i que feu un ús adequat de les papereres de reciclatge. Recordeu que està totalment prohibit donar menjar als animals!

3- Es pot entrar al Zoo amb bicicletes o patins?

Per a la seguretat dels nostres visitants està totalment prohibida l’entrada de bicicletes, patins o patinets. Trobareu zones d’aparcament de bicicletes a les dues entrades del recinte.

4- Es pot accedir al Zoo en cadira de rodes?

El recinte està adaptat amb rampes o, en el cas de l’Aquarama, amb una plataforma elevadora d’ús exclusiu per a les persones que es desplacen en cadires de rodes.

5- Es pot sortir del Zoo i tornar-hi a entrar més tard?

No es permet sortir del Zoo i tornar-hi a entrar amb la mateixa entrada.

6- El Zoo tanca algun dia?

El Zoo està obert cada dia; només tanca el dia de Nadal a la tarda. Per a més informació consulteu l’apartat Horaris.

7- És possible banyar-se amb els dofins?

No es permet en cap cas banyar-se amb els dofins ja que això els podria provocar estrès i podria tenir conseqüències per a la seva salut. Tampoc es permet acariciar-los ni tenir-hi contacte directe.

8- Es poden tocar les cries d’alguns animals?

Està totalment prohibit tocar cap cria d’animal, ja que això en podria alterar la conducta i, fins i tot, provocar-los problemes de salut. Tampoc es permet tocar els animals adults.

9- El Zoo es pot fer càrrec del meu animal de companyia?

Al Zoo no acceptem animals de particulars, ja siguin domèstics o salvatges. Els animals que arriben al Zoo provenen sempre d'intercanvis i cessions d'altres institucions zoològiques.
Si us veieu en la necessitat de donar un animal en adopció, podeu sol·licitar informació al Centre de Protecció Animal de la Generalitat de Catalunya, al telèfon 93 567 08 15.

10- Com em puc fer soci del Zoo Club?

La inscripció al Zoo Club es pot formalitzar de dues maneres:
1- En persona, al Punt d’Informació del Zoo. Per fer-vos el carnet individual, cal que porteu el DNI i que faciliteu les dades bancàries per a les futures renovacions del contracte. Per fer-vos socis familiars cal que porteu el DNI dels pares i el llibre de família.
2- A través de la pàgina web del Zoo. Una vegada formalitzada la teva alta, passades 24 hores podràs recollir els teus carnets i contracte a la taquilla de l'entrada del Zoo pel carrer Wellington i començar a gaudir del Zoo Club i els seus avantatges.

11- Si tramito l’alta avui, el carnet serà vàlid els propers 12 mesos o només fins al desembre?

El carnet del Zoo Club té una validesa de 12 mesos a partir de la data d’alta.

12- Si tramito l’alta de soci del Zoo Club per internet, demà podré entrar al Zoo com a soci?

Un cop passades 24 h després d'haver fet l'alta per Internet, ja podeu venir al Zoo (taquilla del carrer Wellington) a recollir els vostres carnets (imprescindibles per accedir al Zoo), firmar el contracte i començar a gaudir del Zoo Club i els seus avantatges. No us oblideu de portar tota la documentació que se us requereix en fer l'alta.

13- Com em puc donar de baixa del Zoo Club?

Podeu tramitar la baixa de soci del Zoo Club, com a mínim un mes abans de la finalització del contracte, mitjançant un correu electrònic (zooclub@bsmsa.cat), tot indicant-hi el número de soci, el nom i els cognoms, i el DNI de la persona titular, o bé en persona al Punt d'informació del Zoo. La vostra sol·licitud serà efectiva a partir de la data de caducitat del carnet. No es retornarà la part de quota corresponent a la resta del període de vigència del contracte.

14- Puc accedir al Zoo si he oblidat el carnet de soci?

És imprescindible presentar el carnet de soci per accedir al recinte. En cas de pèrdua, se n’haurà de fer un duplicat que té un cost de 2.05€.

15- Les persones amb discapacitat tenen algun tipus de descompte?

El preu d’entrada per a les persones amb discapacitat és de 5,65€. Per acollir-se a aquesta modalitat d'entrada és imprescindible acreditar un mínim del 33% de grau de discapacitat mitjançant la presentació del certificat de grau de disminució i/o targeta acreditativa de la discapacitat. Inclou l'entrada gratuïta d'un acompanyant per a aquelles persones discapacitades que no es puguin valer per elles mateixes, sempre i quan compleixin amb els requisits de “condició d’acompanyant” (*)
  (*) Condició d’acompanyant. La única documentació vàlida és la següent: a) Resolució de l’ICASS o de la Comunitat Autònoma corresponent; b)  targeta acreditativa de la discapacitat > 33% disminució de cada Comunitat Autònoma on consti la necessitat d’acompanyant “

16- Les famílies nombroses tenen algun tipus de descompte?

En presentar el carnet de família nombrosa a les taquilles, s’aplica un descompte del 10% sobre el preu de l’entrada.

17- Les famílies monoparentals tenen algun tipus de descompte?

En presentar el carnet de família monoparental a les taquilles, s’aplica un descompte del 10% sobre el preu de l’entrada.