Històries de cadells: 1

m

Avui ens han explicat  perquè els animals estan al Zoo, qui diu que s'han de reproduïr o no i que fan per aconseguir que possin ous o es quedin embarassades les femelles de mamífer.

Ens hem quedat bocabadats quan ens han dit que el Zoo no decideix quan una espècie ha de tenir fills, és el coordinador europeu de la espècie el que diu al Zoo que aquella espècie pot criar. Ja que aquesta persona té molta informació: sap quants animals queden en llibertat i quines families hi han en tots els zoos d' Europa, si són parents o no. És per això que decideix a quin Zoo es traslladen animals o ens en porten cap aquí. És una feina molt complicada!.

La feina del Zoo és cuidar-los bé, que vol dir que tinguin tot el que necessiten ( una bona instal.lació, si són socials que es portin tots bé, bona alimentació...). I quan creixen les cries portar-les al seu hàbitat ja que formen part d'un programa de cria en captivitat i de reintroducció. En són moltes les que deixen anar: voltor comú, tritó del Montseny, ferreret, tortuga de rierol, tortuga mediterrània, gasela dorcas, fartets... Tot i que és un procés llarg i difícil en el que s'han de coordinar els governs del nostre país i del país d'orígen de l'animal.