Històries de cadells: grup 1

m

Avui ens han ensenyat els animals del Zoo que fan ous amb la closca dura, o sigui, els ocells.

Carai a dins de l' ou estan ben replegadets i poden trencar aquesta closca dura amb una denteta del bec que es diu diamant i que els hi cau després.

Hem pogut veure diferents nius, ous i pollets. També hem vist com tenen cura els pares dels ous i dels pollets. Els flamencs per exemple, són molt bons pares i fins i tot fabriquen una mena de papilla especial per alimentar als pollets fins que ho poden fer per ells mateixos. Hem vist als pollets cridant als pares perque els hi donessin de menjar quin xibarri que feien!.

En els pingüins hem aprofitat que els hi donàvem de menjar per veure one staven els nius i com cridaven cadascú a la seva parella.

I quan hem passat per sota de la colònia de bernats pescaires, esplugabous i martinets blancs hem pogut sentir a tots els pollets també demanant menjar i els hem vist des de baix. Els educadors del Zoo ens han dit que quan són petits necessiten menjar molt i que quan són més grandets han de tenir cura per no caure del niu, sort que viuen al Zoo i si cauen els ajuden.

 

mmm

m