La volta al món en 80 espècies: 1

m

Avui visitem les muntanyes europees, australianes  i  de Còrsega.

Sabeu quins animals hem vist?

Doncs, el mamífer omnívor més gran que viu en els boscos europeus: l' ós bru, són espectaculars!. Estaven adormits perquè són nocturns.

Els educadors del Zoo ens han explicat tot el que mengen i quins problemes tenen a la natura. Hem tingut sort que estem a l'estiu i ara mateix no hivernen. Hem trobat uns companys de bosc: són els reis de les nits els seu udol encara es pot sentir en alguns indrets del nord i centre de la península. Sabeu qui són?. Els llops ibèrics, un dels animals carnívors més perseguits per la mala fama que té entre nosaltres però fa una gran feina en els ecosistemes on viu, controla la població d'herbívors i sobretot caça animals malalts i vells. Quina pena que a Catalunya els van fer desaparèixer.

I a l'alta muntanya de Còrsega tenim els muflons, els parents salvatges de les ovelles. Ara mateix estan canviant el pèl i hi han alguns petits a la familia, nascuts al Zoo aquest estiu.

Hem pogut veure i preparar un enriquiment als bisons, ens educadors del Zoo ens han preguntat si no havíem vist alguns dibuixos d'aquest animal. I va ser un nen que va dir que els nostres avantpassats els pintaven a les coves. Fa molt de temps que vieuen entre nosaltres!.

I per acabar hem viatjat a Austràlia, fent saltirons hem trobat als ualabis, cangurs petits de color gris. Al Zoo n'hi ha un de color blanc!. Els nostres educadors ens han explicat que és albí. A aquests els hi hem donat un aperitiu ben refrescant!.

m