Aquest dissabte celebrem el primer Dia Mundial del Ximpanzé!

Ximpanzés Zoo de Barcelona

 

El dia 14 de juliol de 1960 va ser el dia que la Dra. Jane Goodall, la reconegudíssima primatòloga especialitzada en els ximpanzés, va trepitjar per primer cop el que ara és el Gombe Stream National Park, a Tanzània per estudiar aquesta espècie al seu hàbitat natural. Per això totes les organitzacions que treballen per a la conservació dels ximpanzés han triat aquesta data per celebrar el World Chimpanzee Day, i s’uneixen per fer una crida en favor de la conservació dels nostres cosins primats, els nostres parents més pròxims del regne animal, i per alertar sobre les problemàtiques que afronten i amenacen la seva supervivència a la selva.

 

 

Per celebrar aquest dia especial, hem reunit les organitzacions que treballen també per la conservació del ximpanzé a casa nostra per llançar junts un missatge més fort.

 

Animem a tothom que ho vulgui a compartir aquesta jornada amb nosaltres al Zoo i participar a totes les activitats que hem preparat. Per un món on puguem viure-hi tots! Vine i emporta’t una xapa de record!

 

 

PROGRAMA DIA MUNDIAL DEL XIMPANZÉ

#DiaMundialXimpanzé #WordChimpanzeeDay

 

 

A partir de les 10:00

Carpes i activitats diverses amb SOS Primates (tot el dia), i l’Institut Jane Goodall España, Tacugama Chimpanzee Sanctuary i Fundació Mona (matí).

Plaça Dama del paraigua

 

 

10:30 a 13:30 i 15:00 a 16:30 

Els educadors del Zoo presenten als visitants els nostres ximpanzés i expliquen quina és la seva situació a la natura i com podem ajudar-los.  Activitat familiar continuada en sessions de 20 min aprox. Davant de la seva instal·lació.

 

 

11:00   

Presentació de l’exposició “Institut Jane Goodall: protegint els ximpanzés” sobre la trajectòria científica de la Dra. Goodall.

Aula del 120 aniversari, a l’Aviari (oberta fins al 24 de setembre).

 

 

11:30   

Taula rodona amb representants de totes les entitats que ens hem reunit al Zoo per explicar cadascuna la feina que fem.

Aula del 120 Aniversari, a l’Aviari. Durada aproximada 1 h.

 

 

12:00 (Dama paraigua), 13:30 (Dama paraigua) i 16:30 (Granja)

En col·laboració amb SOS Primates, hem preparat una activitat molt especial per als més petits!: El nostre dinamitzador Quim ens llegirà les cartes que s’han escrit els ximpanzés Mussa i Tibé, que viuen respectivament al Centre de rehabilitació de primats de Lwiro (Congo) i al Zoo de Barcelona!

 

 

Musssa, ximpanzé Lwiro
El Mussa, un ximpanzé que viu al Centre de rehabilitació de Lwiro al Congo. FOTO SOS Primates

 

Tibé, ximpanzé del Zoo de Baarcelona
La Tibé, una ximpanzé que viu al Zoo de Barcelona.

 

 

Esperem que el Dia mundial del ximpanzé entri a formar part del calendari de cites ineludibles de tots els amants de la natura i la fauna i ens ajudi a sentir-nos més units a aquests primats meravellosos i tan propers!

 

Logo World Chimpanzee Day