Arriben 4 mascles d'ibis ermità

Zoo Barcelona

Seguint amb les recomanacions fetes per la coordinadora de l’EEP de l’Ibis ermità (Geronticus Eremita), el passat dia 24 de Setembre van arribar al Zoo de Barcelona quatre mascles nascuts al Zoo de Stuttgart (Alemanya)

 

Aquests ocells un cop han passat un període de quarantena, han estat donats d’alta i s’han associat satisfactòriament amb les 4 femelles arribades el juliol passat.

 

Es tracta d’una espècie amenaçada de la conca mediterrània, segons la llista vermella de la UICN i esperem que en un futur ocells nascuts al Zoo formin part dels actuals programes de reintroducció. Per altra banda, el Zoo ja col·labora amb el Zoo de Jerez cedint equips tècnics per a les tasques de seguiment d’animals alliberats a la Península Ibèrica, dins d’aquest programa.

 

Zoo Barcelona

 

Concretament, el Zoo aporta de moment, dos transmissors per al seguiment dels Ibis Eremita, com a col·laboració de la Fundació Barcelona Zoo al projecte de reintroducció que du a terme el Zoo Botánico de Jerez amb la Junta de Andalusia.

 

 

 

Durant la pròxima campanya d’alliberament d’individus es posaran aquests transmissors per a poder seguir els moviments de l’espècie, i amb les dades obtingudes podrem conèixer millor la seva fenologia, i així poder millorar en la seva conservació.

 

 

Notícia relacionada: Arriben 4 femelles d'ibis ermità