Atorgades les beques de la Fundació Barcelona Zoo 2020

Atorgades les beques de la Fundació Barcelona Zoo 2020

 

La Fundació Barcelona Zoo ha atorgat les beques que destina anualment a projectes de recerca, conservació i protecció de la fauna salvatge i la biodiversitat (PRIC). Aquest any s’han rebut 24 sol·licituds i la Fundació aportarà 50.000 € per finançar els 8 projectes que n’han resultat seleccionats en aquesta convocatòria.

El gruix de les beques atorgades, 7 dels 8 projectes escollits (87%), se centren en l’estudi de la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània. Cinc dels estudis es desenvoluparan in situ, és a dir, en l’àmbit natural de les espècies i un ho farà en l’àmbit del propi Zoo, mentre que els dos projectes restants s’abordaran des de la perspectiva de la gestió integrada, és a dir mitjançant l’estratègia que integra accions de gestió i conservació tant al medi natural com en medi controlat. Cal destacar també que 5 dels 8 projectes (62%) estan orientats a l’elaboració de tesis doctorals.

Els grups zoològics principals en què se centren els projectes becats són les aus (2 projectes), els ratpenats (2), els amfibis (1), els peixos (1), els rèptils (1) i els mamífers terrestres (1).  

Aquests són els projectes becats en la convocatòria 2020:

 

zoo barcelona

 

En el període 2009-2020, la Fundació Barcelona Zoo ha realitzat una aportació directa de 3,5M € a projectes de recerca i conservació in situ, una prova clara del compromís del Zoo amb l’estudi i la conservació de la biodiversitat, especialment de la Mediterrània. En aquests 12 anys de funcionament, s’han desenvolupat més de 380 projectes, dels quals 140 han estat a través del programa de Beques que cada any convoca la Fundació. Aquesta convocatòria anual de beques s’ha convertit en una cita important per a investigadors d’universitats, centres de recerca i ONGs nacionals i internacionals dedicats a la conservació de la biodiversitat. Des del seu inici, la Fundació ha destinat 1M€ al seu programa de Beques.

 

 

Anunci convocatòria
https://www.zoobarcelona.cat/ca/noticies/obrim-la-convocatoria-de-beques-de-la-fundacio-barcelona-zoo-2020

Bases

https://www.zoobarcelona.cat/sites/default/files/2020-10/BCNZOO_Bases_Beques_2020.pdf