La Ntua ha tingut una cria!

Goril·la Zoo Barcelona

 

Fa pocs dies, el 30 d’agost, va néixer una nova cria de goril·la al Zoo: sempre una alegria per als qui treballem per preservar les espècies amenaçades, i especialment quan es tracta dels grans primats, uns animals tan pròxims a nosaltres!

 

 

Els pares del petit o petita goril·la –encara no en sabem el sexe perquè la mare du la seva nova cria ben agafada nit i dia— són la Ntua i l’Ebobo. La Ntua no és primerenca, i es nota molt que té experiència perquè està cuidant la cria molt bé des del primer moment. La Virunga, la germana del bebè, es manté tota l’estona molt a la vora d’elles i tot el grup està molt tranquil. L’Ebobo, que és el líder, tampoc se n’allunya gaire per vigilar que res amenaci els seus i en especial el nou membre de la família. Mare i nadó, que es troben perfectament, es poden veure amb la resta del grup a la seva instal·lació, davant dels ximpanzés.

 

 

El goril·la de plana occidental (Gorilla gorilla gorilla) està en perill crític d’extinció i el Zoo de Barcelona participa en el programa europeu EEP de conservació d’aquesta espècie ex situ (fora de l’hàbitat) per contribuir a preservar aquests animals que malauradament ben aviat podrien desaparèixer de la natura.

 

 

Goril·la