Simulacres al Zoo de Barcelona

Zoo Barcelona

 

Per donar compliment al Decret 30/2015 i amb la voluntat que té B:SM de voler disposar d’unes instal·lacions segures, la setmana passada es va dur a terme al Zoo de Barcelona el simulacre anual d’activació del Pla d’autoprotecció de la instal·lació.

 

Aquest any el simulacre va consistir en la caiguda d’una branca d’un arbre a l’interior de la instal·lació dels mangabeis de coroneta blanca després d’haver-se produït unes fortes ratxes de vent, la qual cosa feia que aquesta branca pogués servir de pont als animals per sortir cap a l’exterior.

 

Un visitant del Zoo (figurant) va donar l’alerta de la situació al personal del parc i a partir d’aquí es va dur a terme tota la relació de les diferents seqüències establertes en el Pla d’autoprotecció per tal de controlar la situació com més aviat millor.

Durant l’evacuació parcial del públic present a la zona (figurants), suposadament una de les persones evacuades va ensopegar i es va fer mal al genoll, la qual cosa li impedia moure’s, i per aquest motiu l’equip mèdic del Zoo va haver d’intervenir en el desenvolupament del simulacre per prestar l’ajut corresponent.

 

Per a la realització del simulacre es va comptar amb la presència d’alguns dels alumnes del Cicle formatiu de grau superior de prevenció de riscos professionals de l’Institut Escola del Treball de Barcelona, ja que un dels membres del Servei de Prevenció Mancomunat del Grup B:SM, en Gerard Balcells, és professor del cicle esmentat.

Els alumnes van actuar com a observadors o figurants per donar més credibilitat a la situació simulada, i el fet de participar en l’activitat els va servir també com un bon aprenentatge pràctic en el seu cicle escolar.

 

Des del Servei de Prevenció de Grup B:SM volem donar les gràcies a tots els participants en el simulacre per la bona actitud i predisposició mostrades!