Xerrada al Zoo sobre el Centre de recuperació de primats en perill d’extinció EPRC del Vietnam

Centre EPRC Vietnam

L’Associació Ibèrica de Cuidadors d’Animals Salvatges (AICAS) amb la col·laboració del Zoo convida tothom que hi estigui interessat a una xerrada sobre el Centre de recuperació de primats en perill d’extinció EPRC del Vietnam demà dimecres 29. El Raúl Cabrera, cuidador de primats del Zoo, compartirà la seva experiència en aquest centre al cor del Parc Nacional Cuc Phuong, al nord del país.

 

L’EPRC fa una tasca important de recuperació, rehabilitació i alliberament de primats al seu país, i com succeeix amb molts altres projectes a la natura, aquesta iniciativa rep el suport econòmic d’un zoo, en aquest cas el de Leipzig (Alemanya).

 

Durant la seva estada d'un mes aquest estiu passat, el Raúl va ajudar els seus col·legues a reparar instal·lacions, preparar menjar i totes les tasques necessàries per mantenir en bones condicions els més de 150 primats allotjats al centre. Alguns d’aquests animals estan en greu perill d’extinció. com el langur de Cat Ba (Trachypithecus poliocephalus), del qual només en queden uns 50 exemplars en llibertat, o el langur de Delacour (Trachypithecus delacouri), que té una població a la natura tan sols uns 200 exemplars. El centre també acull gibons, loris i moltes altres espècies de primats, un important nombre dels quals són espècies endèmiques. Fora del centre, també hi va haver altres ocasions úniques i emocionants com l’avistament en llibertat dels esmentats langurs i una altra espècie molt amenaçada, el rinopitec duc (Pygathrix nemaeus). Tot plegat, un aprenentatge molt valuós a compartir amb altres cuidadors.

 

Raúl Cabrera, cuidador de primats Zoo de Barcelona

 

El Raúl, que és representant d’AICAS a l’ICZ (International Congress of Zookeepers) i ha estat vinculat des de fa anys amb diferents centres de recuperació de primats, va voler portar un regal als amics de l’EPRC i aprofitant un canvi d’uniforme al Zoo, va impulsar una recollida de roba de feina, que sempre és d’utilitat: un detall i una mostra de la col·laboració existent entre els centres i les persones dedicades a la rehabilitació de la fauna, ja siguin zoos, centres de rehabilitació de la fauna, aquaris o santuaris.

 

Personal EPRC Vietnam

 

Xerrada: El Centre de Recuperació de Primats en Perill d’Extinció (EPRC) de Vietnam.

A càrrec de Raúl Cabrera, cuidador de primats del Zoo de Barcelona.

Organitza AICAS. Amb la col·laboració del Zoo de Barcelona.

Data: 29-11-17

Hora: 13:30 h

Lloc: Dept. d'Educació del Zoo de Barcelona. Pg. de Circumval·lació, 3. Aula 3

Confirmació assistència a formacion@aicas.org