Taller Biodiversitat

Zoo Barcelona

Quantes formes diferents d’estar viu existeixen al nostre planeta? Per què afirmem que un tomàquet de mar és un animal? Quin és el grup més antic i divers d’animals vertebrats? Sabíeu que els hipopòtams són família de les balenes? Els alumnes organitzats en grups de treball realitzen una aproximació seqüencial a la biodiversitat del planeta i adquireixen coneixements sobre l’ordenació filogenètica analitzant mostres biològiques, classificant espècies mitjançant l’ús de claus dicotòmiques o descobrint les relacions existents entre els animals d’un ecosistema mediterrani.

Durada: 2 hores

Hores d’inici: 10.00, 12.00, 14.00

Aquesta activitat està adreçada al 1r Cicle de l’ESO. També la poden realitzar els alumnes del Cicle Superior de Primària i 2n Cicle de l’ESO.

El grup- classe és atès per un educador del Zoo durant tot el desenvolupament del taller.

L'activitat Biodiversitat dels ecosistemes del Parc Zoològic dóna a conèixer la complexitat de la classificació dels éssers vius.

Aquest taller es porta a terme en una aula especialment equipada, on l'educador (biòleg) explica als alumnes el plantejament de l'activitat i en supervisa el funcionament.

El grup pot quedar-se a les instal·lacions del Parc Zoològic fins l'hora de tancament del recinte.

Competències:

 • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
 • Competència d’aprendre a aprendre.

Objectius:

 • Introduir els conceptes de classificació dels éssers vius i de fílum.
 • Introduir els conceptes d’ecosistema, cadenes i xarxes tròfiques.
 • Analitzar i comprendre les relacions que s’estableixen en un ecosistema determinat.
 • Fomentar el respecte envers els animals mitjançant un millor coneixement.

Continguts:

El grup classe es divideix en quatre subgrups, cadascun dels quals treballa diferents aspectes dels éssers vius amb el suport d'un guió de treball i materials. Tots els alumnes fan els diferents exercicis.

 • La classificació del regne animal.
 • Característiques i classificació dels animals vertebrats.
 • Els vegetals.
 • Equilibri d’un ecosistema.
 • Conservació.

 

Materials: (cal portar materials d’escriptura)

 • Quadern de treball, materials biològics, fotografies.

Grup petit: 234 € (fins a 21 alumnes). Per cada alumne addicional fins a 25, el preu són 8,15 €/alumne. L’activitat és gratuïta per als mestres.

Grup gran: 267 € (fins a 29 alumnes). Per cada alumne addicional fins a 30, el preu són 8,15 €/alumne. L’activitat és gratuïta per als mestres.

 

BONIFICACIÓ ESPECIAL ÈPOQUES VALL

Si dueu a terme la vostra activitat educativa amb el Departament d’Educació durant els mesos de setembre, desembre, gener i febrer gaudireu d’un 20% de descompte en el preu de l’activitat. Si, a més, durant aquests mesos feu l’activitat en dilluns o dimarts, el descompte serà del 30%.(*)

(*) En cas que una activitat contractada amb el Departament d’Educació, acollida a aquesta promoció, s’hagi d’anul·lar per una incidència de força major, es procurarà bescanviar-la per un altre dia, sempre en les mateixes condicions prèviament contractades.

Vols reservar?

Per a tramitar la reserva, emplena el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu.