Taller Tritó del montseny

Zoo Barcelona

Una joia amagada en els torrents freds i cristal·lins més secrets del Montseny, el vertebrat més amenaçat del continent europeu necessita la nostra ajuda! Voleu formar part activa del projecte de conservació del petit tritó del Montseny? Començarem viatjant en el temps, repassarem la història de la descoberta d’aquest amfibi; coneixerem els mètodes d’estudi al camp de les seves poblacions silvestres, ens aproparem a les interioritats de la seva vida al bosc i aprendrem com aplicar tots aquests coneixements per salvar l’espècie de l’extinció: d’una banda en viurem la cura i cria en captivitat al Zoo, i explicarem la importància de la seva reintroducció, i de l’altra, mostrarem com podem ajudar els tritons i el seu ecosistema amb els nostres comportament diaris.

Durada: 2 hores

Hores d’inici: 10.00, 12.00, 14.00

Aquesta activitat està adreçada als alumnes dels cicles Mitjà i Superior de Primària.

Mitjançant la utilització de diferents tipus de materials d'origen biològic i no biològic, es donarà a conèixer als estudiants l'espècie autòctona de tritó que habita al Parc Natural del Montseny, el Tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). Es mostraran els aspectes més interessants de la seva biologia, així com de la zona on viu, quina és la seva problemàtica i estat de conservació, i què podem fer les persones per ajudar a protegir-lo i evitar-ne la desaparició. També explicarem la importància d'aquesta espècie i per què se li ha atorgat un Projecte Life. Tot això ho farem demanant la col·laboració dels participants, els quals no només hauran de tenir les orelles ben obertes, sinó que també hauran de posar a prova els seus sentits de la vista i el tacte.

Competències:

 • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
 • Competència d’aprendre a aprendre.

Objectius:

 • Distingir l’espècie autòctona Tritó del Montseny
 • Aprendre la biologia del tritó del Montseny
 • Conèixer l’hàbitat on viu, el Parc Natural del Montseny
 • Introducció a la problemàtica i l’estat de conservació de l’espècie
 • Saber quines coses podem fer per ajudar a protegir-lo i evitar-ne la desaparició

Continguts:

 • Presentació: missió del Zoo i el Projecte Tritó
 • Localització del Tritó del Montseny
 • Hàbitat del Tritó del Montseny
 • Cicle biològic del Tritó del Montseny
 • Principals amenaces del tritó i introducció al Projecte Life Tritó

Avaluació de l’aprenentatge:

 • Treball individual o en grup mitjançant articles i altres mitjans on els participants trobin informació sobre la descoberta del tritó del Montseny.

Materials: (cal portar material d’escriptura)

 • Quadern de treball, tríptics informatius, materials audiovisuals, aquaris, plafons informatius, conte del tritó del Montseny, lupes, materials biològics i artificials.

Grup petit: 234 € (fins a 21 alumnes). Per cada alumne addicional fins a 25, el preu són 8,15 €/alumne. L’activitat és gratuïta per als mestres.

Grup gran: 267 € (fins a 29 alumnes). Per cada alumne addicional fins a 30, el preu són 8,15 €/alumne. L’activitat és gratuïta per als mestres.

 

BONIFICACIÓ ESPECIAL ÈPOQUES VALL

Si dueu a terme la vostra activitat educativa amb el Departament d’Educació durant els mesos de setembre, desembre, gener i febrer gaudireu d’un 20% de descompte en el preu de l’activitat. Si, a més, durant aquests mesos feu l’activitat en dilluns o dimarts, el descompte serà del 30%.(*)

(*) En cas que una activitat contractada amb el Departament d’Educació, acollida a aquesta promoció, s’hagi d’anul·lar per una incidència de força major, es procurarà bescanviar-la per un altre dia, sempre en les mateixes condicions prèviament contractades.

Vols reservar?

Per a tramitar la reserva, emplena el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu.