Blog d'educació

m

cuidadors i veterinaris: petits1

L'últim dia aquests aprenents de cuidadors i veterinaris han visitat les aus del Zoo.

Per cuidar-les es necessita tenir molta paciència i no destorvar-les ja que moltes d'elles ara estan cuidant dels seus pollets o de la posta d'ous, és un moment molt especial i delicat. També necessiten un aport extra de menjar que els cuidadors tenen present.

En el cas dels pingüins s'ha de vigilar que tots mengin, ja que els que tenen la muda molt avançada no es solen ficar molt a l'aigua i el cuidador li dóna al bec.

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Viatgem per tres continents Austràlia,Àfrica i Europa per conèixer als cangurs, focoquers i als bisons europeus. 

Els hi hem preparat enriquiments per a que puguin utilitzar els seus sentits i les parts del cos necessàries per trobar l'aliment que li han amagat els nens i nenes en boies de plàstic molt dures. Han estat tot un èxit ja que han estat entretinguts una bona estona per agafar l'aliment que han aconseguit atrapar.

m

Cuidadors i veterinaris: petits1

És hora d'aprendre que és el que fan els veterinaris al Zoo, han tingut una feinada curant-li una ferida a la cua a aquest lleó.

A la classe tot es veu diferent, quan han visitat la nostra clínica veterinària han vist on curem els animals de petit i mitjà tamany.

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Els mamífers més petits, en alguns casos el tamany importa i facitita la seva supervivència és el cas dels hipopòtams pigmeus, titís, mangostes, ualabis...

Han pogut donar de menjar al hipopòtam pigmeu i als ualabis, als titís els hi han preparat un enriquiment especial també amb menjar. Igual que a les mangostes, a més han pogut observar a les cries, nascudes aquests dies.

m

Cuidadors i veterinaris: mitjans

Els cuidadors han aprés que es necesita per fer un terrari especial per a amfibis i un altre per a rèptils, com a cuidadors han de saber que no són mascotes i que a casa no s'hauríen de tenir ja que moltes vegades moren, s'escapen...

Totes aquestes espeècies han d'estar al seu hàbitat on realitzen el seu paper ecològic!

m

m

Cuidadors i veterinaris: petits1

Avui fem enriquiments pels goril.les, xinmpanzés i els titís.

Els primats són uns mamífers molts interessants i, en alguns casos molt semblant a nosaltres.Han aprés a comportar-se davant d'ells i els hem presentat les nostres families, molts membres d'algunes són animals rescatats com és el cas dels ximpanzès i les macaques.

Malauradament encara hi ha gent que es pensa que es poden tenir aquests animals com a mascotes o per atraure als turistes als restaurants...

També hem visitat el magatzem d'on hem agafat el que necessitàvem per fer els enriquiments.

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Mamífers especials, amb adaptacions al medi aquàtic i amb algunes particularitats que els fan ser singulars com els ullals dels muntjacs, les ales i la ecolocalització de les guineus voladores, la boca i urpes dels formiguers gegants...

Han pogut veure a molts d'ells ben d'aprop ja que han pogut veure els entrenaments mèdics de dofins ( han après la diferència entre mascles i femelles...) i lleons marins, els hi han preparat enriquiments en el cas dels muntjacs...

m

Descobreix els mamífers del Zoo: mitjans

Preparem les menjadores que seran el sopar dels animals més alts del món: són entrepans de diferents tipus d'herbes ñam, ñam!!!

La cuidadora i els educadors ens han explicat moltes coses sobre aquests mamífers tan magestuosos!

També hem vist que les gaseles dorcas comparteixen el seu hàbitat, tant a la natura com al Zoo, tot i que el grup de cria esta a prop dels lleons. El Zoo porta 10 anys portant el projecte de reintroducció d'aquesta espècie al Senegal, i és tot un èxit!!!!

m

Cuidadors i veterinaris: petits2

Els petits cuidadors han anat a visitar les quadres de la Guàrdia Urbana. Han pogut veure el que es necessita per cuidar molt bé a aquests animals que també són policies i patrullen per diferents punts de la ciutat com els parcs o Collserola.

Els nens han pogut gaudir d'un d'ells de ben a prop!

m

m

Cuidadors i veterinaris: petits1

Avui visitem als nostres veïns de la Guàrdia Urbana muntada de la mà de l' Andrés.

Ens han ensenyat les seves instal.lacions i moltes coses més com per exemple com curen a un cavall que s'havia fet una ferideta a la cara.

També hem aprés que tots els guarniments que porten del dia a dia i per les cavalcades o altres esdeveniments els ha de fer la Gemma, una artesana que treballa el cuir i ho fa tot a mà.