La Fundació Barcelona Zoo presenta la nova guia dels rèptils i amfibis del Zoo

Guia dels rèptils i amfibis del Zoo

La Fundació Barcelona Zoo acaba de publicar el 5è número dels “Quaderns del Zoo”, la Guia dels rèptils i amfibis del Zoo de Barcelona. Amb aquesta nova publicació, la col·lecció haurà completat la presentació per classes de totes les espècies d’animals que es poden observar al parc zoològic i també la seva flora. Els cinc quaderns, publicats en català, es poden consultar i descarregar en aquest pàgina web i també comprar per 10€ a les tendes del Zoo.

 

La nova guia, clara i educativa, conté àmplia informació sobre  les característiques físiques, biològiques i ecològiques, així com de l’estat de conservació, de les 72 espècies d’amfibis i rèptils del Zoo en forma de fitxes il·lustrades amb preciosos dibuixos del nostre company Jordi Fàbregas.

 

Des de la seva fundació fa 125 anys, el Parc Zoològic de Barcelona sempre ha tingut una important representació de les classes dels rèptils i els amfibis, des  d’espècies dels llocs més inhòspits i remots del Planeta, com d’altres més propers i coneguts i també d’espècies autòctones que han format part de programes de cria i reintroducció a la natura.  En aquesta guia, i al Zoo, podeu descobrir-hi des de gegants d’hàbitats llunyans com el ferotge dragó de Komodo o la colossal tortuga de les Galápagos, fins a petits amfibis com el ferreret de la serra de Tramuntana de Mallorca o el tritó del Montseny, tots ells enfrontats a l’extinció als seus hàbitats d’origen.