Blog d'educació

m

Dia Mundial de l'elefant

Avui en el dia mundial dels elefants hem presentat a la nostra familia tan especial d'elefantes africanes als nois i noies que fan el casal d' aquesta setmana descobrint els mamífers del Zoo.

m

Projecte Erasmus: Pèrdua de Biodiversitat.

Els alumnes de l'escola Jesus Maria i Josep de Sant Andreu van voler aprofundir sobre els esforços que fa el Zoo de Barcelona per contribuir a preservar la biodiversitat del planeta.

Més concretament van voler aprofundir a nivell local en el cas del Tritó del Montseny que forma part d'un programa Life europeu. En el video podeu veure l'entrevista-projecte que van realitzar a un dels educadors i als responsables d'aquest projecte al Zoo.

https://youtu.be/YTRmJNDuyso

m

Dia Mundial del Mangabey

Avui celebrem el dia Mundial del Mangabey, al Zoo tenim el Mangabey de Collar i el Mangabey de Coroneta Blanca. Són una de les espècies de primats més amenaçades del món catalogada com a en perill d'extinció segons la llista vermella d'especies amenaçades de la UICN ( Unió Internacional per a la Conservció de la Natura).

L' Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA) duu a terme diferents projectes per conservar i reproduïr animals en perill d'extinció en els quals col.laborem i coordinem des del Zoo de Barcelona. 

m

Dia Mundial del Tigre

Com cada any, durant aquest dia celebrem el dia internacional del tigre fent un enriquiment molt especial ple d'olors encissadores amb ajuda dels infants que ens viditen durant els casal d'estiu d'aquesta setmana.

Els hi presentem al Tibor, el gran ambaixador a Catalunya de la seva espècie que ens ajuda a explicar que està catalogat com en perill d'extinció segons la Unió internacional per a la natura (UICN) i que les seves poblacions continuen disminuïnt.

m

Petits Exploradors : p2

Viatjant, viatjant hem anat a petar al deserts de l' àsia, fins que no hem vist les petjades no sabíem quins animals ens podriem trobar.

De cop hem vist dos geps llunyans: ep! camells bactrians, quina sort!. De mica en mica ens hem anat acostant sense fer soroll per no destorbar-los i els hem preparat un enriquiment: pisno en unes boles per ajudar-los una mica en la vida tan dura que porten al desert.

alumnes i educadora

Històries de cadells: 1

Els mamífers tenim molta feina amb els petits!.

Necessiten que els hi donin de menjar (al principi la llet), protegeixin, defensin, els netegin, juguin amb ells i els ensenyin el que necessiten saber per a poder viure sols o bé amb la familia que tindran d'adults. De tot això ens han dit que es diu cura parental.

Alguns viuen pocs anys amb la mare o les families com és el cas de les zebres mascle i altres com els goril.les ximpanzès o orangutans viuen més anys amb la seva familia.

m

Petits Exploradors : p2

Hen tornat a la sabana i hem trobat una petjada diferent: marca 4 dits i s'asembla a la d'un gat però bastant més gran. Sabeu de qui es tracta?.

De cop, hem sentit renills del que ens va semblar que eren cavalls, cosa que no podia ser perquè no ens hem mogut de la sabana. L'hem anat seguint fins que s'ha sentit prou fort i quan ens hem atansat hem vist moltes ratlles. És clar, són les zebres que estant comentant que ens acostem. Elles també ens observen i ens venen a veure!. Ja saben que els hi portem un regalet especial en forma de pastanaga, els hi encanten!.

nens i educadora

Històries de cadells: 1

Com ens reproduïm els mamífers?.

Ens ha quedat clar que la majoria sortim de la panxa de la mare i ens alimentem de llet per això ens diem mamífers.

Avui hem descobert que alguns viuen en parelles o families grans com els dofins, suricates o els cangurs. I altres, com els lleopards viuen sols i quan entren en zel van a buscar la parella, i quan s'aparellen i es queda embarassada els pareix ella sola i ltambé és ella la que cuida de les cries.

Els hem fet un enriquiment, una pinyata de zebra a la que el cuidador li posarà carn per a que puguin caçar.

m

Petits Exploradors: p2

Ens endinsem als oceans per conèixer les problemàtiques dels residus que s'hi troben!. Els dofins ens han explicat que al Zoo l'aigua està molt neta ja que passa per uns filtres però que els seus cosins que viuen al mar pateixen la contaminació que avoquem els humans: petroli, cotxes, bicicletes i sobretot plàstics que es mengen o se li enganxen al cos fent ferides molt greus.

El pitjor de tot és que els científics estan trobant plàstics a dins dels peixos, ens estem contaminant a nosaltres mateixos!.

m

Històries de cadells: 1

Quina quantitat d' ous tan diferents ens han ensenyat avui!. Tots tenen la closca ben dura perquè els han de cobar!.

Alguns tenen colors diferents i fins i tot taques, què macos!.

I hem vist molts nius, són uns artistes, els fan als troncs, al terra, a sobre de l'aigua i fins i tot alguns teixeixen. Quins artistes!.

També hem visitat a tots els ocells del Zoo veient els pollets que han nascut aquest any, són tan diferents als pares i tan macos!. Fins i tot hem pogut veure com els hi donen els pares de menjar, quina feinada perque els pollets mengen molt!.