Blog d'educació

EDUCADORS

PAU CLARIS SEGUEIX MILLORANT EL ZOO!

Avui els tocava venir al Zoo per veure tot el que necessiten els animals per tenir un bon benestar.

No només són importants les instal.lacions, també ho són els companys de grup o instal.lació, l' alimentació, els programes d' enriquiment ambiental, l' equip veterinari i un bon equip de cuidadors experimentats que detectin ràpidament qualsevol problema o canvi en el comportament de l' animal.

EDUCADORS

L' ESCOLA PERE IV TROBA UN UNICORN AL ZOO!

Mai s' haguessin pensat els nens i nenes de P4 del Pere IV que vueríen un unicorn i menys que podríen tocar un!

Tots els mites comencen amb una part certa decorada amb una part inventada, i aquest també és el cas de l' unicorn.

De la mà de la educadora del Zoo han anat investigant el mite de l' unicorn i han anat descobrint, de mica en mica a través d' una història, l' animal real que s' amaga al darrere.

EDUCADORS

FAMILIES ACOMPANYANT FAMILIES

Avui unes families han vingut a passar junts el dia al Zoo de Barcelona!!!

De mica en mica, han anat descobrint alguns secrets del Zoo i dels animals que hi viuen acompanyats d' una de les educadores del Zoo més veteranes, que sap mil i una anècdotes de tots els animals que han visitat.

També han pogut fer totes les preguntes que se'ls hi han acudit sobre els animals i el Zoo.

Ha sigut un gran dia!

 

 

EDUCADORS

L' ESCOLA CATALÒNIA INVESTIGA ELS VERTEBRATS!

Els alumnes de tercer de primària han vingut a investigar diferents característiques dels vertebrats en el nostre taller!

I pels que han anat més ràpid els ha donat temps de mirar com es diuen els ossos, o de reconstruir la seqüència reproductiva dels animals.Han posat a prova els seus sentits com a bons mamífers, han descobert les cobertes de tots els vertebrats, han trobat les parts més importants de cadascun dels esquelets dels vertebrats i han indagat en els tipus de reproducció i fecundació de cada tipu de vertebrat!

m

PAU CLARIS ENS VISITA!

Avui els alumnes de primer ESO han tingut la segona sessió del Projecte interdiscipliar Zoo.

Tindran la oportunitat de veure diferents instal.lacions i d' aprendre quins factors intervenen en el benestar animal.

Un d' aquest factors en el que han participat  és el dels enriquiments ambientals, una de les tasques que es fan al Zoo per millorar el benestar dels animals.

Els enriquiments són personalitzats, no només per espècie si no també per individu. I cada día són diferents!

m

ELS ALUMNES DE L' IES BESÓS SÓN TAN MONOS COM JO!

Els alumnes de 4rt de la ESO venen a fer les 3 sessions d' aquest fantàstic taller per ser grans experts en primats.

Avui ja fan la segona sessió, una vegada que la educadora del Zoo va explicar totes les característiques dels diferents primats i les adaptacions de cadascun al medi on viuen, durant el primer dia.

Avui toca investigar. Quins són els sentits més importants i com es veu reflectit en els diferents cranis?. Així, han pogut veure la evolució del sentit de l' olfacte, la vista, la capacitat craneal... depenent del tipus de primat...

m

L' ESCOLA PAU CASALS FA UN MUNT DESCOBERTES!

Les tres classes de P4 han vingut a descobrir els animals que han donat lloc al nom de les seves classes: lleons, animals salvatges i unicorns.

La classe dels unicorns poc a poc i amb ajuda d' una història que els ha explicat la seva educadora del Zoo han anat descobrint que els unicorns existeixen i no només això, al Zoo en tenim un! 

A través d' aquest relat i d' una sèrie de pistes han descobert que l' unicorn és el rinoceront!!! A partir d' aquí han investigat quina part del que coneixien és cert i que no, han quedat bocabadats!

m

EL ZOO VA A L' ESCOLA PAU CLARIS

Avui el Zoo ha anat a visitar als alumnes de 1er de la ESO que engeguen un nou projecte interdisciplinar.

Escolliran diferents animals que es troben al Zoo i investigaran tots els aspectes de la biologia d' aquests animals i els requisits necessaris per a que tinguin un bon benestar en captivitat. Per això avui han tingut l' assessorament d' una educadora del Zoo que els hi ha explicat molts aspectes al respecte.

S' ha de recordar que els animals estan en captivitat per intentar evitar la seva desaparició als seus hàbitats, és a dir, per la seva conservació. 

m

CASAL DE REIS 3

Aprenem moltes coses dels animals amb ajuda de la educadora del Zoo i dels nostres acompanyants!

Hem visitat a diferents animals, als que els hem donat un regalet que els hi ha encantat, com les  llaminadures que li hem donat als facoquers i moltes sorpreses més a altres animals!

També hem tingut sorpreses nosaltres i una que ens ha impresionat molt ha sigut poder veure de prop invertebrats com una taràntula, un cranc, un mil peus o un escorpí que brilla amb llum ultraviolada! Hem sigut molt valents!

m

CASAL DE REIS 2

Hem estat aquests dos dies molt atrafegats! Teníem poc temps per aprendre a ser guardians de la natura però l' hem aprofitat al màxim!

I això no acaba aquí, el que hem après al Zoo és el principi!. Ja que des de casa també podem salvar la natura i a les espècies que hi viuen fent petits canvis en la nostra vida diària que no ens suposen gaire esforç!

A més, ara, a l' hivern, podem fer menjadores pels petits ocellets als que ara mateix els hi costa trobar menjar i penjar-les al balcó o al jardí de casa.