Benvingut Rourke

zoo barcelona

El dia 5 de març vam donar la benvinguda al Rourke, un mascle de dril (Mandrillus leucophaeus) de 17 anys, procedent del Zoo de Bristol.

 

El dril és una espècie que es troba en una àrea de distribució reduïda a l'oest d'Àfrica. Segons la UICN, la seva situació és de perill d'extinció.

 

Degut a aquesta situació de l'espècie, l'arribada del Rourke al Zoo de Barcelona respon a les indicacions donades pel coordinador del programa europeu EEP de drils, que el va triar com a nou mascle reproductor del grup de drils del Zoo  de cara a garantir una línia de reproducció viable i sana, evitant consanguinitat, de cara a la preservació de l’espècie.

 

En Rourke compartirà la instal·lació amb les 4 femelles (Inga, Ilachy, Fresita i Bichy). De moment, està coneixent la seva nova llar, recorrent la instal·lació interior i el pati exterior. Així garantim que l'adaptació sigui al ritme que ell necessita.

 

Es veu amb les femelles però a través d'una protecció de reixa. Durant els contactes protegits, l'equip de cuidadors i cuidadores observen atentament la reacció dels cinc drils i serà segons aquestes observacions que es decidirà quin és el millor moment per reunir definitivament el grup.