De reformes a la casa dels drils

Drils Zoo Barcelona

 

Aquests dies els drils (Mandrillus leucophaeus) del Zoo estan molt ocupats “revisant” amb molt interès les reformes que hem fet a la seva instal·lació, una “redecoració” que com veureu no té una finalitat exclusivament estètica, encara que també.

 

Per començar, s’han col·locat noves plataformes fetes de troncs d’arbre que milloren l’aprofitament de l’espai per part dels animals. Els drils són primats semiterrestres que viuen arran de terrra però també mengen i dormen enfilats als arbres de les selves humides de la petita  àrea de l’Àfrica tropical occidental on viuen.

 

També hem “tunejat” la paret de l’edifici on es troben el dormitoris, un d’ells visible per al públic,  com si fos un tall de barranc, amb colors de terra rica en òxids, que dóna a l’espai un aspecte més selvàtic i natural.

 

Per acabar, hem construït un petit bassal que durant l’hivern cobrim d’escorça perquè els drils s’entretinguin buscant llavors  --una possibilitat més d’estímul o “enriquiment de la conducta”-- i a l’estiu hi posarem una mica d’aigua perquè hi juguin, xipollegin i es refresquin.

 

A aquests nous elements, cal sumar-hi tres arbres plantats l’estiu passat, que han d’estar protegits per sobreviure a la intensa manipulació dels drils, però creen una zona d’ombra molt necessària en aquesta instal·lació extra assolellada. Tot plegat, actuacions paisagístiques que aporten més benestar als animals i ofereixen al públic una imatge més atractiva i més aproximada als hàbitats originaris d’aquest primat.

 

Els drils del Zoo de Barcelona formen un dels pocs grups reproductors a Europa d’aquesta espècie en greu perill d’extinció a la natura.

 

Instal·lació drils Zoo de Barcelona