El Zoo acull el 7è Congrés Internacional de Cuidadors

cuidadora


El Zoo acull la setena edició del Congrés Internacional de Cuidadors organitzat per la federació internacional de cuidadors ICZ i l’Associació Ibèrica de Cuidadors d’Animals Salvatges (AICAS), que alhora celebrarà el seu vuitè Congrés Ibèric. Totes dues cites tindran lloc entre el 4 i el 7 d’octubre.

Sota el tema “Conservant el nostre futur”, prop de 200 cuidadors i cuidadores d’animals de zoològics provinents de 25 països i representants de diverses entitats que treballen per a la protecció de la fauna participaran al Congrés Internacional de Cuidadors. Durant tres dies, posaran en comú tècniques aplicades per garantir el benestar animal i projectes de conservació d’espècies amenaçades, entre d’altres.

El Congrés Internacional de Cuidadors combinarà conferències i tallers que tindran lloc al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra i al Zoo de Barcelona.  

El Zoo de Barcelona, a més de ser amfitrió del congrés, hi participarà activament impartint tres conferències. En concret, hi intervindran la cuidadora Elena Pardo, que compartirà l’experiència del Zoo de Barcelona en l'associació de dos llops ibèrics; l’educadora Gemma Morató, que parlarà sobre les noves metodologies pedagògiques aplicades al camp de l’educació ambiental; i el cuidador Jordi Guitierrez Gallego, que posarà sobre la taula el paper del Zoo de Barcelona en la inserció laboral de persones amb capacitats diferents.

A més, el Zoo oferirà també tallers i visites guiades a les persones que participen al congrés. Es mostraran, per exemple, les cures geriàtriques que reben les elefantes del Zoo i es farà una visita guiada centrada en la conservació d’espècies.
 

El benestar animal, una de les prioritats del Nou Model de Zoo

El benestar animal és un dels valors fonamentals del Nou Model de Zoo, basat en l’educació, la recerca i la preservació de la biodiversitat. Acollir i participar en el 7è Congrés Internacional de Cuidadors suposa un pas més en l’aposta del Zoo per esdevenir un equipament de primer ordre en educació i sensibilització envers la biodiversitat, la conservació i la recerca.