El Zoo estrena una nova zona de jocs inclusius

jocs

El Zoo acaba d’inaugurar una àrea de jocs infantils inclusius, adaptats per a infants amb discapacitat o mobilitat reduïda, que ocupa un espai d’uns 520 m2 dintre d’una de les zones de jocs infantils del Zoo.

 

Aquest nou espai, que complementa l’actual zona de jocs infantils, inclou 9 elements, entre els quals un gronxador, un balancí, un carrusel i diverses taules de jocs. Per tal que la zona estigui totalment integrada en la zona de jocs existent, no hi ha cap element delimitador i l’itinerari adaptat entre les dues àrees s’ha concebut com a element d’unió entre aquestes. Els pendents, zones d’accés, desnivells, i distàncies de seguretat entre diferents elements de jocs s’han dissenyat de manera que no siguin cap obstacle per als usuaris dels jocs, que hi poden accedir fàcilment i sense dificultats.

Les zones de joc són un complement de la visita al Zoo molt valorat pels visitants i amb aquesta zona es completa gairebé en la seva totalitat el procés d’eliminació de barreres arquitectòniques del recinte del parc.

 

Ubicació de la zona de jocs

 

El Zoo té dues àrees de jocs infantils, una a la Granja (per a infants més petits) i l’altra més pròxima a l’accés des del carrer Wellington, entre la instal·lació de llops i la sabana. Aquesta segona àrea és la més gran de les dues i s’ha aprofitat una instal·lació en desús per a la implantació de la nova àrea de jocs infantils inclusius que es presenta com a complementària a l’existent i està situada davant de la instal·lació dels flamencs de Cuba.

 

jocs2

 

Han col·laborat en l’elaboració del projecte d’aquesta obra tècnics de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que han assessorat en la selecció dels jocs més adequats, la millora de l’accessibilitat de l`àrea de joc i la disposició dels jocs a l’espai existent.