Taller Nutrició i reproducció

Zoo Barcelona

Sabíeu que molts dels trets morfològics típics de la nostra espècie responen bàsicament als beneficis que representen per a la reproducció? Que analitzant la dentició dels mamífers podem diferenciar carnívors d’herbívors? En aquest taller, els alumnes podran analitzar múltiples estructures i estratègies animals originades per aquests dos grans motors evolutius: la necessitat d’alimentar-se i la necessitat de reproduir-se. Ens centrarem en l’estudi de mostres corresponents a fauna vertebrada, fent comparatives contínues a l’organització humana, model que ens servirà de referència per descobrir similituds i particularitats dins d’aquests tipus d’animals.

Durada: 2 hores

Hores d’inici: 10.00, 12.00, 14.00

Aquesta activitat està adreçada al 1r Cicle de l’ESO. També la poden realitzar els alumnes del Cicle Superior de Primària i 2n Cicle de l’ESO.

El grup- classe és atès per un educador del Zoo durant tot el desenvolupament del taller.

Amb l’ajut d'un quadern de treball, materials biològics procedents d'animals, fotografies i altres recursos, els alumnes coneixen de manera interactiva les principals característiques de l’alimentació i reproducció dels animals vertebrats.

D’aquesta manera, els alumnes són els protagonistes del seu aprenentatge.

El grup pot quedar-se a les instal·lacions del Parc Zoològic fins l'hora de tancament del recinte.

Competències:

 • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
 • Competència d’aprendre a aprendre.

 

Objectius:

 • Estudiar les característiques principals de la nutrició dels vertebrats
 • Estudiar les característiques principals de la reproducció dels vertebrats
 • Iniciar-se en l'estudi de la nutrició i la reproducció treballant en petits grups.
 • Fomentar el respecte envers els animals mitjançant un millor coneixement.

Continguts:

El grup classe es divideix en quatre subgrups, cadascun dels quals treballa diferents aspectes de l’alimentació i reproducció dels vertebrats. Tots els alumnes fan els diferents exercicis.

 • La digestió.
 • Becs, boques i dents.
 • La reproducció I.
 • La reproducció II.
 • L’herència (per fer a l’escola)

 

Materials: (cal portar materials d’escriptura)

 • Quadern de treball, materials biològics, plafons explicatius, fotografies.

Grup petit: 234 € (fins a 21 alumnes). Per cada alumne addicional fins a 25, el preu són 8,15 €/alumne. L’activitat és gratuïta per als mestres.

Grup gran: 267 € (fins a 29 alumnes). Per cada alumne addicional fins a 30, el preu són 8,15 €/alumne. L’activitat és gratuïta per als mestres.

 

BONIFICACIÓ ESPECIAL ÈPOQUES VALL

Si dueu a terme la vostra activitat educativa amb el Departament d’Educació durant els mesos de setembre, desembre, gener i febrer gaudireu d’un 20% de descompte en el preu de l’activitat. Si, a més, durant aquests mesos feu l’activitat en dilluns o dimarts, el descompte serà del 30%.(*)

(*) En cas que una activitat contractada amb el Departament d’Educació, acollida a aquesta promoció, s’hagi d’anul·lar per una incidència de força major, es procurarà bescanviar-la per un altre dia, sempre en les mateixes condicions prèviament contractades.

Vols reservar?

Per a tramitar la reserva, emplena el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu.