Blog d'educació

m

FI DE CASALS D' ESTIU

Donem per finalitzada la temporada d' estiu dels Casals de Zoologia 2019!.

Ens hem endut un munt de somriures, quasi 1000 ,de tots els nens i nenes que han gaudit amb nosaltres d'aventures i experiències que no oblidarem!.

Volem agraïr als companys: equip de conservadors i cuidadors per la seva col.laboració i ajuda.

alumnes

Conscienciació mediambiental

Seguint els aconteixements dels problemes mediambientals que han passat aquests últims dies, com fem el casal de la volta al món en 80 espècies hem viatjat a veure els tapirs amazònics del Zoo per parlar dels incendis provocats a l' Amazones, casa seva.

Ens han explicat la gran pèrdua de biodiversitat, tant d'animals i plantes de la selva que estan desapareixent. I no només això, també les tribus que hi viuen.

m

Dia Mundial de l'elefant

Avui en el dia mundial dels elefants hem presentat a la nostra familia tan especial d'elefantes africanes als nois i noies que fan el casal d' aquesta setmana descobrint els mamífers del Zoo.

m

Gastronomia animal: 2

Seguim preparant menjars pels animals, avui és el dia dels vegetarians, o com ens han dit els educadors del Zoo: dels herbívors.

La tortuga gegant d'Aldabra és la primera en tastar el nostre plat de verdures ben fresques i netes amanides amb una pols de calci. A part de veure com menja hem comprovat perquè li diuen gegant!.

També li hem donat de menjar herba fresca als gossets de les praderies, ens han explicat que els vénen coma mascotes en algunes botigues d'animals o per internet, no ens podem creure que facin això amb aquests animals!.

m

Gastronomia animal: 1

Avui visitem els animals que utilitzen parts del seu cos especials pel tipus de menjar que han de "caçar".

N'hi han que fabriquen verí com el monstre de Gila, que tenen la saliva tòxica com el dragó de Komodo, que filtren  l'aigua a través del seu bec plegat com el flamenc o que arrenquen la carn dels animals morts amb la potència del seu bec ganxut i esmolat com els voltors.

Alguns altres donen abraçades mortals com les pitons o atrauen als peixos amb llengües que semblen cucs com les tortugues mossegadores.

m

Gastronomia animal: 2

Petits i grans carnívors, què mengen i com ho fan?. Això és el que hem descobert avui!.

Ens han ajudat els suricates als que els hem donat cucs de la farina, els lleopards als que els hi hem portat una pinyata amb carn i els rèptils que estaven alimentant al terrari i que em pogut veure a primera fila.

Alguns ataquen en grup i uns mengen primer que altres, hi ha una jerarquia i es respecten. Altres, cacen sols utilitzant l'olfacte i la boca, o tot el cos per estrangular la seva presa. O que la mosseguen i fiquen a l'animal sota l' aigua per ofegar-lo com els cocodrils.

m

Gastronomia animal: 1

Ens apropem als animals marins i de riu per veure com s'alimenten i no només això, també li hem pogut donar peix als pingüins de Humboldt i als bernats pescaires, uns grans pescadors!.

Els educadors del Zoo ens han explicat que es pot pescar de moltes maneres diferents, des de l'aigua o des de fora, tirant-se en picat o  nedant perseguint els peixos o esperant pacientment i calculant bé el moment d'agafar el peix.

Ens hem adonat que pesquen molts animals: ocells com els pingüins i els bernats pescaires, mamífers com la llúdriga o el dofí. 

m

Gastronomia animal: 2

Investiguem, mirem el que han menjat alguns animals, com?. Doncs hem mira't el que hi ha a les egagròpiles. Són boles de menjar que no han pogut digerir els bernats pescaires com escates, parts dures d' insectes, ossos...

Hem tingut l'ajuda d'un expert  en aquest tema que treballa com a cuidador al Zoo, el Josep. Ens ha portat les egagròpiles i ens ha explicat moltes coses. Al obrir-les hem trobat exoesquelet d'insectes, escates de peix, plomes... que em pogut mirar a la lupa. 

m

Gastronomia animal: 1

Descobrim els animals omnívors que com nosaltres mengen de tot!. 

Els hem preparart diferents enriquiments molt llaminers als ximapanzés, titís i facoquers!.

Però abans, per poder-los fer, hem visitat el magatzem del Zoo, quantes olors diferents!. Allà guarden pinsos, fruita, verdura, peix, carn... Què endreçat està tot!. 

m

Gastronomia animal 1:

Ens endinsem en el maravellós i variat món dels animals carnívors, alguns amb dents, altres amb bec ...

Al Zoo mengen des de insectes a ratolins, peixos, conills o cabres inclús trossos d'animals més grans com vaca o cavall.

Els insectes sempre vius, els peixos de vegades vius i de vegades morts. Són caçadors i tenen un instint que els hi hem de permetre desenvolupar.

Quan això no és possible es fa en forma d'enriquiments, fent preses artificials.