Blog d'educació

m

L' ESCOLA PAU CASALS FA UN MUNT DESCOBERTES!

Les tres classes de P4 han vingut a descobrir els animals que han donat lloc al nom de les seves classes: lleons, animals salvatges i unicorns.

La classe dels unicorns poc a poc i amb ajuda d' una història que els ha explicat la seva educadora del Zoo han anat descobrint que els unicorns existeixen i no només això, al Zoo en tenim un! 

A través d' aquest relat i d' una sèrie de pistes han descobert que l' unicorn és el rinoceront!!! A partir d' aquí han investigat quina part del que coneixien és cert i que no, han quedat bocabadats!

m

EL ZOO VA A L' ESCOLA PAU CLARIS

Avui el Zoo ha anat a visitar als alumnes de 1er de la ESO que engeguen un nou projecte interdisciplinar.

Escolliran diferents animals que es troben al Zoo i investigaran tots els aspectes de la biologia d' aquests animals i els requisits necessaris per a que tinguin un bon benestar en captivitat. Per això avui han tingut l' assessorament d' una educadora del Zoo que els hi ha explicat molts aspectes al respecte.

S' ha de recordar que els animals estan en captivitat per intentar evitar la seva desaparició als seus hàbitats, és a dir, per la seva conservació. 

m

CASAL DE REIS 3

Aprenem moltes coses dels animals amb ajuda de la educadora del Zoo i dels nostres acompanyants!

Hem visitat a diferents animals, als que els hem donat un regalet que els hi ha encantat, com les  llaminadures que li hem donat als facoquers i moltes sorpreses més a altres animals!

També hem tingut sorpreses nosaltres i una que ens ha impresionat molt ha sigut poder veure de prop invertebrats com una taràntula, un cranc, un mil peus o un escorpí que brilla amb llum ultraviolada! Hem sigut molt valents!

m

CASAL DE REIS 2

Hem estat aquests dos dies molt atrafegats! Teníem poc temps per aprendre a ser guardians de la natura però l' hem aprofitat al màxim!

I això no acaba aquí, el que hem après al Zoo és el principi!. Ja que des de casa també podem salvar la natura i a les espècies que hi viuen fent petits canvis en la nostra vida diària que no ens suposen gaire esforç!

A més, ara, a l' hivern, podem fer menjadores pels petits ocellets als que ara mateix els hi costa trobar menjar i penjar-les al balcó o al jardí de casa.

m

CASAL DE REIS 1

Només queden 2 dies per l' arribada dels reis i els volem ajudar en el món dels animals!.

En la foto de portada veieu el regalet que li hem portat al mascle de lleopard, una gran pinyata on el cuidador ha afegit el seu esmortzar, ha sigut impresionant veure'l en acció, ha sigut una gran cacera!

Només hem tingut 2 dies, però hem estat molt enfeinats aprenent moltes coses dels animals que hem visitat i fent enriquiments: joguines com aquesta pinyata que heu vist.

m

CASAL DE CAP D' ANY 3

Hem volgut acabar l' any aprenent moltes coses sobre la natura i els animals, per ser uns bons guardians de la natura!

Per això hem viatjat per tots els continents visitant a anfibis, rèptils, aus i mamífers. Ens han explicat moltes curiositats i els perills que tenen al sus hàbitats per sobreviure, tots provocats per nosaltres: els humans. També que el Zoo existeix per intentar que molts dels animals que hem vist, i que fan una feina important a l' ecosistema on viuen , desapareguin.

m

CASAL DE CAP D' ANY 2

Som guardians de la natura!

Viatgem per tot el món per veure on viuen els animals i quins problemes tenen a casa seva! Si sabem això ho podrem solucionar.

Amb el que hem après farem que els animals en perill d' extinció que viuen al Zoo, per evitar que desapareguin, estiguin el millor possible. Per això els hi hem preparat joguines, algunes amb menjar a dins i altres sense. Hem vist que els cuidadors ja fan aquesta feina però els hem ajudat aquests dies!

m

CASAL DE CAP D' ANY 1

Per acabar  l' any no hi ha res millor que aprendre a ser guardians de la natura!

Durant aquests dies, no hem parat de viatjar per tots els continents visitant a tots els animals, és important que per ajudar-los, aprenem on i com viuen, què mengen, els perills que tenen... Així els podrem ajudar millor!

mSom

CASAL: DINAR DE NADAL MITJANS

Aprenem tot el que mengen els animals herbívors, carnívors i omnívors al seu hàbitat i també com ho fan. Alguns migren quan no en troben, altres s' alimenten d'herbes,fulles, fruits o llavors. Alguns han de caçar sols o tenir unes estratègies més complicades ja que cacen en grup. Altres han d' hivernar quan no troben menjar al seu hàbitat  o acumulen molt de menjar quan viuen en llocs on no hi ha massa, com és el cas del desert.

m

CASAL : DINAR DE NADAL PETITS 2

Herba, pinso, carn, peix, insectes, verdures ( carbassó, enciam, api, porro, tomàquets...), fruites del temps ( pomes, peres, plàtans, taronges...) caram quants tipus de menjars diferents!. Tots es guarden al magatzem, on van els cuidadors i nosaltres a demanar el menjar pels diferents animals.

Clar, no tots mengen el mateix, n' hi ha d' herbívors com l' elefant, la girafa, les tortugues gegants o el rinoceront, de carnívors com els lleons, cocodrils, suricates o cigonyes i d' omnívors com els ximpanzès i els ossos.