Blog d'educació

zoo

Casal de Setmana Santa: Les selves!

Durant el dia de descobrir la selva, els infants han fet diferents activitats i han pogut veure de ben a prop com és aquest hàbitat i quines són les principals característiques dels animals que hi viuen.

 

Entre altres activitats, es van crear uns enriquiments amb unes peces de fusta i colorant alimentari pels guacamais, es va poder donar menjar a les tortugues gegants, els infants van poder preparar una capsa de cartó per donar-li al cuidador dels tigres i que aquest li poses al tigre.

zoo

Casal Setmana Santa: Els Habitants del món

Durant els 4 dies de casal de setmana santa els infants han après quins són els diferents animals que viuen a cada hàbitat, peculiaritats d’aquests i també quins són els diferents enriquiments que els cuidadors del zoo donen a cada animal per poder fer que els animals tinguin el millor nivell de vida possible i això ho aconseguim cuidant el seu benestar.

 

Educadora

Comencem amb el projecte per la recuperació del Fartet al Delta del Llobregat!

Durant aquest curs diferents escoles de Barcelona i Badalona portaran a terme un projecte anomenat “Salvem el Fartet”. Aquest projecte pretén conscienciar als alumnes de la importància de la conservació d’aquesta espècie, ja que està desapareixent de les nostres llacunes litorals i així fer-los partícips del pla de recuperació. També té l’objectiu d’incrementar l’àrea de distribució i augmentar la població de Fartets.

 

Educadora

IES La Guineueta fa el taller de la Biodiversitat

Avui un grup d’alumnes de l’IES La Guineueta han vingut al zoo a fer un taller sobre la Biodiversitat dels ecosistemes. Han treballat en grups per descobrir entre altres coses característiques dels vertebrats, quins són els ordres filogenètics, i també aprendre a fer servir una clau dicotòmica i descobrir de quins animals estem parlant.

 

 

Educadora

ELS LLEONS DE L'ESCOLA CIUTAT COMTAL ENS VISITEN

Avui els infants de p4 de l'escola Ciutat Comtal han visitat el Zoo per descobrir els animals salvatges mitjançant jocs i durant la seva visita, han pogut aprendre en quin medi viuen i que mengen certs animals i posteriorment han fet una visita a les instal·lacions per veure en acció tot el que han après. Han aprofitat per aprendre coses sobre els lleons i les lleones, ja que és el nom de la seva classe.

 

Educadora

Sant Miquel descobreix el funcionament del Zoo

Just abans de setmana Santa, els alumnes de l’Escola Sant Miquel ens van fer una visita per veure el funcionament del Zoo des de dins, zones no obertes al públic. Vam poder visitar veterinària i ens van explicar que allà poden fer cures a alguns animals, també vam poder veure en primera mà la gran quantitat de menjar que es prepara cada dia per tots els animals del zoo i fins i tot vam poder parlar amb una de les cuidadores d’elefants que ens va explicar com treballa ella amb les elefantes perquè visquin el millor possible.

 

EDUCADORS

PAU CLARIS SEGUEIX MILLORANT EL ZOO!

Avui els tocava venir al Zoo per veure tot el que necessiten els animals per tenir un bon benestar.

No només són importants les instal.lacions, també ho són els companys de grup o instal.lació, l' alimentació, els programes d' enriquiment ambiental, l' equip veterinari i un bon equip de cuidadors experimentats que detectin ràpidament qualsevol problema o canvi en el comportament de l' animal.

EDUCADORS

L' ESCOLA PERE IV TROBA UN UNICORN AL ZOO!

Mai s' haguessin pensat els nens i nenes de P4 del Pere IV que vueríen un unicorn i menys que podríen tocar un!

Tots els mites comencen amb una part certa decorada amb una part inventada, i aquest també és el cas de l' unicorn.

De la mà de la educadora del Zoo han anat investigant el mite de l' unicorn i han anat descobrint, de mica en mica a través d' una història, l' animal real que s' amaga al darrere.

EDUCADORS

FAMILIES ACOMPANYANT FAMILIES

Avui unes families han vingut a passar junts el dia al Zoo de Barcelona!!!

De mica en mica, han anat descobrint alguns secrets del Zoo i dels animals que hi viuen acompanyats d' una de les educadores del Zoo més veteranes, que sap mil i una anècdotes de tots els animals que han visitat.

També han pogut fer totes les preguntes que se'ls hi han acudit sobre els animals i el Zoo.

Ha sigut un gran dia!

 

 

EDUCADORS

L' ESCOLA CATALÒNIA INVESTIGA ELS VERTEBRATS!

Els alumnes de tercer de primària han vingut a investigar diferents característiques dels vertebrats en el nostre taller!

I pels que han anat més ràpid els ha donat temps de mirar com es diuen els ossos, o de reconstruir la seqüència reproductiva dels animals.Han posat a prova els seus sentits com a bons mamífers, han descobert les cobertes de tots els vertebrats, han trobat les parts més importants de cadascun dels esquelets dels vertebrats i han indagat en els tipus de reproducció i fecundació de cada tipu de vertebrat!