Blog d'educació

m

L'escola La Sagrada Familia ve a formar part de la nostra manada!

La classe de P5 ha vingut a formar part de la nostra manada de llop ibèric.

Han conegut a la parelleta que tenim, com cacen, de que s'alimenten en llibertat i al Zoo, com es comuniquen no només amb els sons si no també amb la posició de les orelles, la cua i si ensenyen o no les dents.

Han experimentat el que se sent quan un mascle de llop et mira directament als ulls, uns moments que mai oblidaran ja que es va quedar una bona estona davant de tota la classe!.

m

L'IES SEK visita les espècies en perill!

Les classes de 2on d' ESO ens han vingut a visitar per veure les espècies en perill d'extinció que tenim al Zoo.

Han conegut els programes de cria en captivitat (EEP), com reintroduïm diferents espècies al seu hàbitat tan a Catalunya (conservació "in situ") com fora (Conservació "ex situ").

Quins són els problemes que tenen als seus hàbitats i com s'estan intentant solucionar.

m

El Turonet descobreix els vertebrats

Avui els alumnes de 3er han volgut experimentar i aprendre com són els diferents tipus de vertebrats.

Han treballat els esquelets, les cobertes, la reproducció i els sentits tot manipulant diferents materials.

Després han pogut visitar un exemple de cada grup de vertebrats de la mà de la seva educadora.

Com podeu veure no només han après si no que s'ho han passat d'allò més bé!.

educador

Dia mundial de l'Educació ambiental

Després de la jornada sobre el dia Mundial de l'Educació ambiental duta a terme pels educadors/es de l'Àrea d'educació del Zoo de Barcelona, hem pogut comprovar que tots/ es els/les nostres visitants estan molt conscienciats/des vers la natura i la seva conservació.

Les activitats dutes a terme van tenir una molt bona acollida i van seguir ajudant-nos a afegir nous guardians i guardianes de la natural al nostre equip.

m

L'escola Ramón Casas visita les aus

La classe de  P5 ens ha visitat avui per conèixer el món de les aus i les han pogut visitar totes.

Des de les que estan més en perill com el guacamai Jacint, a les que poden caminar per l'aigua com la Jacana o de les més ràpides nedant com el pingüí.

S'han adonat dels nius i ous tan diferents que existeixen, dels colors tan macos que tenen algunes i per a que serveixen, els diferents aliments depenen de la forma dels seus becs, dels cants tan espectaculars que tenen...

zebra

Dia mundial de la Zebra

Avui les protagonistes son elles... les zebres. 

El proper dia 31 de Gener és el dia mundial de les zebres i hem volgut realitzar la nostra activitat : No et ratllis! En el seu honor. 

La zebra tenen una àmplia gamma a l'est i sud d'Àfrica. Generalment viuen a les praderies sense arbres i boscos de sabana i estan absents dels deserts, selves i aiguamolls. L'hàbitat d'aquesta espècie està disminuint,  i tot i que les zebres que estan la zoo no estan extingides si que estan a la llista vermella per preocupació menor. 

educació ambiental

26 de Gener: Dia Mundial de l' educació ambiental

El dia internacional de l'educació ambiental es va originar al 1975, any en què va tenir lloc el seminari internacional d'educació ambiental a Belgrad. En aquest acte es van establir els principis de l'educació ambiental en el marc dels programes de les Nacions Unides. Com a resultat, es va publicar la carta de Belgrad, que encarna les exigències fonamentals de l'educació ambiental.

cuidador

Dia de Zoo : Cuidador/a per un dia

Els nens i nenes que han participat al dia de Zoo han pogut accedir al la cuina de l'aquarama, donar de menjar als pingüins i ajudar al cuidador dels elefants per a la preparació de la boomerball.

trito 2

La caseta del Tritó del Montseny

Benvinguts a la caseta del Tritó el Montseny i aprofiteu els dies de Nadal per conèixer aquesta espècie autòctona endèmica i en greu perill d'extinció, així com el projecte de conservació que es realitza per a la seva recuperació i reintroducció a la natura.

 

trico3

viu el nadal 1

Viu el Nadal

Com ja us vam anunciar, les activitats per connectar amb la Natura no han parat durant les festes de Nadal, Encara queden uns dies per gaudir-ne... no perdeu l'oportunitat!! 

viu el nadal