Blog d'educació

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Viatgem per tres continents Austràlia,Àfrica i Europa per conèixer als cangurs, focoquers i als bisons europeus. 

Els hi hem preparat enriquiments per a que puguin utilitzar els seus sentits i les parts del cos necessàries per trobar l'aliment que li han amagat els nens i nenes en boies de plàstic molt dures. Han estat tot un èxit ja que han estat entretinguts una bona estona per agafar l'aliment que han aconseguit atrapar.

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Els mamífers més petits, en alguns casos el tamany importa i facitita la seva supervivència és el cas dels hipopòtams pigmeus, titís, mangostes, ualabis...

Han pogut donar de menjar al hipopòtam pigmeu i als ualabis, als titís els hi han preparat un enriquiment especial també amb menjar. Igual que a les mangostes, a més han pogut observar a les cries, nascudes aquests dies.

m

Cuidadors i veterinaris: petits1

Avui fem enriquiments pels goril.les i els titís.

Els primats són uns mamífers molts interessants i, en alguns casos molt semblant a nosaltres.Han aprés a comportar-se davant d'ells i els hem presentat les nostres families, molts membres d'algunes són animals rescatats com és el cas dels ximpanzès i les macaques.

Malauradament encara hi ha gent que es pensa que es poden tenir aquests animals com a mascotes o per atraure als turistes als restaurants...

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Mamífers especials, amb adaptacions al medi aquàtic i amb algunes particularitats que els fan ser singulars com els ullals dels muntjacs, les ales i la ecolocalització de les guineus voladores, la boca i urpes dels formiguers gegants...

Han pogut veure a molts d'ells ben d'aprop ja que han pogut veure els entrenaments mèdics de dofins ( han après la diferència entre mascles i femelles...) i lleons marins, els hi han preparat enriquiments en el cas dels muntjacs...

m

Cuidadors i veterinaris: petits1

Avui visitem als nostres veïns de la Guàrdia Urbana muntada de la mà de l' Andrés.

Ens han ensenyat les seves instal.lacions i moltes coses més com per exemple com curen a un cavall que s'havia fet una ferideta a la cara.

També hem aprés que tots els guarniments que porten del dia a dia i per les cavalcades o altres esdeveniments els ha de fer la Gemma, una artesana que treballa el cuir i ho fa tot a mà.

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

Són com nosaltres?. És la pregunta que ens fem quan veiem els goril.les, ximpanzés, orangutans i la resta de micos del Zoo. Els nens i nenes ho han esbrinat al llarg del dia amb un taller de cranis a la classe i amb diferents descobertes amb els animals.

També han estat preparant diferents enriquiments per cadascún d'ells: boies amb bambú per lèmurs de cua anellada, farcellets amb fruits secs per goril.les...

m

Cuidadors i veterinaris: petits1

Aprenem quins són els requeriments necessaris per a cuidar dels amfibis i rèptils que hi ha al Zoo.

Hem de saber quina és la dieta adequada, s'ha de vigilar que mengi suficient, observar que camini bé, que els seus excrements i orines siguin normals, que tingui ombres i zones de bany per la termoregulació i s'ha de netejar tot molt bé (tant el pati com el dormitori).

Han tingut una feinada!

m

Descobreix els mamífers del Zoo: grans

El primer contacte amb els nostres mamífers els hi ha encantat ja que avui han pogut visitar, fer activitats i aprendre moltes coses amb els gegants africans: el rinoceront blanc, els elefants, els hopopòtams i les girafes.

Els educadors juntament amb els cuidadors els hi han explicat particularitats de cadascú d' ells: d'on provenen, quines edats tenen, qui són els seus parents, quins entrenaments mèdics se'ls hi fa,que mengen, com es diuen...

 

m

Casal de Fotografia

A primera hora del matí hem anat a veure com els hi posaven un enriquiment al jaguar,explicant primer el sentit de l'enriquiment amb la carn i quines són les habilitats i els sentits més importants d'aquesta espècie. Li hem posat difícil ja que només en una pinyata hi havia carn.

Els fotògrafs s'han trobat amb la dificultat de la reixa, cosa que ha fet que recordessin el que van aprendre a principis de semana en quant a la profunditat de camp i l'enfoc. L'enriquiment ha sigut un èxit i el jaguar ha fet honor al seu nom.

m

Gastronomia animal: grans.

Els nens i nenes han aprés que significa ser herbívor i alimentar-se als hàbitats terrestres.

També han pogut comprovar les dietes tan elaborades que reben els animals herbívors i frugívors que hi viuen al Zoo, on se'ls fa una dieta molt variada i equilibrada amb suplements vitamínics i de minerals, en cas necessari. Així han pogut preparar un gran plat de fruites i verdures a la tortuga gegant, que esta en perill d'extinció, a més d'observar com es menjava part del que li havien preparat.