Blog d'educació

dofins

Fins sempre Anak !

Avui ens hem llevat amb la triste notícia de la desaparició de l' Anak, la matriarca del grup de dofins.

No es pot explicar el buit que ens deixa a tots es treballadors del Zoo i a molts visitants que la recorden desde sempre.

Et volem donar les gràcies per tot el que has fet educativament per nosaltres i pels milers de nens que ens visiten al llarg de l' any que han pogut aprendre moltes coses a través de tu i la teva familia!.

 

m

Haloween al Zoo

Avui els cuidadors i la educadora del Zoo han tingut uns ajudants molt especials, entre tots els hi han preparat uns enquiquiments terroríficament divertits a alguns animals del Zoo.

La protagonista en tots ells ha sigut una carbassa amb diferents regals a l'interior, ja us podeu imaginar que han escollit tracte.

 Així que els suricates, mangabeis de coroneta blanca, calaos terrestres meridionals i lleopard de Shri Lanka han passat una castanyada d' allò més entretinguda com podeu veure a les següents fotos.

m

FI DE CASALS D' ESTIU

Donem per finalitzada la temporada d' estiu dels Casals de Zoologia 2019!.

Ens hem endut un munt de somriures, quasi 1000 ,de tots els nens i nenes que han gaudit amb nosaltres d'aventures i experiències que no oblidarem!.

Volem agraïr als companys: equip de conservadors i cuidadors per la seva col.laboració i ajuda.

m

Històries de cadells: grup2

L' últim dia parlem perquè és important que tinguin cries els animals en perill d'extinció en els Zoos. 

És una manera de conservar-los i que no desapareguin. Ens han explicat que no és tan fàcil, primer el coordinador europeu de l ' espècie ens ha de dir que nosaltres podem criar i després hem de cuidar-los superbé i han de tenir una bona familia que es portin bé i que les parelles entre elles no es barallin. I si tot va bé tenen cries que serviran per tornar-les al seu hàbitat una vegada que els problemes que van causar la seva disminució o desaparició se solucionin.

m

Petits exploradors

Celebrem el dia mundial del voltor!.

Hem pogut fer moltes activitats per aprendre com són, què mengen i com es comporten aquests animals que també viuen amb nosaltres i que fan una feina tan important com menjar carn morta!. A les fotos ens podreu veure fent algunes coses, ha sigut molt divertit!.

Hem aprés que al Zoo hi han 3 tipus de voltors i que a Catalunya ara estan bé gràcies als pollets que va alliberar el Zoo per això ara  el Zoo esta ajudant a les poblacions de Bulgària, que estan força malament, portant els polls que neixen al Zoo.

m

Objectiu: animals (fotografia).

Quins nervis avui seleccionem dues fotografies que penjaran en la exposició on les veurà tota la gent que entri pel Departament d' Educació!. Hem tingut la gran sort de veure-les abans de marxar a casa i ensenyar-les als pares !.

m

Històries de cadells: grup1

Hem celebrat el dia del voltor amb unes quantes activitats que ens han fet els educadors del Zoo i ens han explicat moltes coses de la feina que fan a la natura i quins problemes els afecten. També ens han ensenyat que vieuen a Catalunya i que el Zoo va ajudar a que no desapareguessin i que ara els que neixen quan són grandets els porten a Bulgària: hem pogut veure els cries d' aquest any i els nius que han fet, alguns a les roques i els negres a sobre de la pasarel.la a sobre del nostre cap.

m

Històries de cadells: 3

Avui anem a veure els pollets, els ous de closca dura d'on han sortit i els nius on els han posat els pares.

Els educadors del Zoo ens han portat a veure les diferents colònies d' ocells catalans que han escollit el Zoo per viure: els bernats percaires, els esplugabous i els martinets blancs. I no només han escollit el Zoo si no que els que han de migrar al nord d' Europa fa anys que no marxen, aquests són els bernats, que formen la colònia és gran d' Europa que viu al mig d'una ciutat!.Això és genial ja que el Zoo forma part d'un pulmó verd de la ciutat!.

m

Històries de cadells: grup2

Continuem amb els mamífers i com cuiden dels seus petits!. Això es diu cura parental.

Hem anat a veure l' enriquiment dels lleons i al mascle més jove, després hem donat un aperitiu a les zebres, uns enciams boníssims.

Més tard hem anat a visitar als nostres parents els micos, els grans  i els petits. A alguns d'ells els hem fet diferents tipus d'enriquiments per a que mengin i juguin. Ens ha encantat fer-los i veure com se'ls repartien i menjaven. Les mares compartien els regals amb les seves cries.

m

Petits exploradors

Tornem a les selves del planeta per visitar als ximpanzés i tota mena de rèptils com els cocodrils, serps, tortugues... 

Com que ena agraden tant els rèptils hem anat també als deserts a trobar-ne alguns, hem seguit els rastres del cos, i les petjades i marques de la cua per la sorra de les dunes.