Dama del Paraigua

Submitted by admin on dv., 12/23/2016 - 16:59

Escultura premodernista que representa una bella dama que duu un paraigua obert a la mà. Des de la seva presentació a la ciutat l’any 1855 ha estat estretament lligada a la imatge de Barcelona i la podem trobar il·lustrant guies turístiques i i records que es venen a qualsevol botiga de Barcelona.

 

Lleó

Submitted by admin on dl., 12/19/2016 - 11:57

Escultura històrica creada pel mateix escultor que va projectar els lleons del monument de Colom al moll Drassanes i la figura El caçador de lleons del Parc de la Ciutadella. L'escultura que hi ha al Zoo és una rèplica. L'original està guardat en els magatzems municipals de l'Ajuntament de Barcelona.

Dofí

Submitted by admin on dl., 12/19/2016 - 11:57

Escultura de pedra que representa un dofí i dóna la benvinguda a l’Aquarama, l’espai que va marcar un abans i un després en la història del parc zoològic barceloní.

Sant francesc d'Assís

Submitted by admin on dl., 12/19/2016 - 11:57

Figura que representa el sant patró dels animals silvestres, Sant Francesc d’Assís. És també el patró del Zoo de Barcelona, i cada any els treballadors celebren aquesta diada amb una ofrena floral que dipositen davant d'aquesta estàtua.

Genoveva de Brabant

Submitted by admin on dl., 12/19/2016 - 11:57

Escultura dedicada a la heroïna d’una llegenda medieval. Diu la història que Genoveva de Barbante, esposa de Siegfried de Tréveris, va ser acusada falsament d’adulteri pel seu majordom i condemnada a mort. Perdonada pel seu botxí, però, va fugir i es va amagar durant anys amb el seu fill en una cova. Allà va ser alimentada per una femella de cabirol i va poder sobreviure.

Gos famolenc

Submitted by admin on dl., 12/19/2016 - 11:57

Escultura de bronze que representa un gos abandonat i famolenc. Aquesta obra té un gran significat que arriba directa a la consciència de l’espectador, amb un missatge que el Parc Zoològic vol reforçar: mai no s’han d’abandonar ni de maltractar els animals de companyia.

Conjunt d'Antílops

Submitted by admin on dl., 12/19/2016 - 11:57

Conjunt escultòric que commemora la vida i obra d’un dels millors creadors de pel·lícules de dibuixos animats, Walt Disney, un símbol per al Zoo perquè en els seus films els animals sovint tenien un paper destacat.