La Fundació Barcelona Zoo, coautora del nou Diccionari dels ocells del món editat pel TERMCAT

Diccionari dels ocells del món

Des d’avui, la Fundació Barcelona Zoo,  l’Institut Català d’Ornitologia i el TERMCAT ofereixen per a la consulta en línia el Diccionari dels ocells del món, que en una primera etapa presenta els ocells no passeriformes.

 

L’obra conté 4.510 fitxes terminològiques relatives a les espècies d’ocells no passeriformes de tot el món, classificades en 35 ordres i 105 famílies. Cada fitxa inclou una denominació catalana (o més d’una), els equivalents en castellà, en francès, en anglès i en alemany, i el nom científic de l’espècie. El diccionari també inclou il·lustracions i notes amb més informació sobre els termes quan s’ha cregut convenient. Un bon nombre de denominacions són de nova creació, ja que moltes espècies no tenien nom en català, i s'han proposat sequint els Criteris per a la denominació catalana d’ocells, elaborats pel TERMCAT.

 

Rafael Cebrian i Àlex Mascarell, membres de l’equip tècnic del Zoo, formen part de l’equip d’especialistes que va iniciar aquest ambiciós projecte i que n’ha assumit la coordinació científica. L’obra es completarà amb la incorporació dels noms de les espècies passeriformes i inclourà en total més de 11.000 termes.

 

Aquest treball llarg i meticulós ens permetrà anomenar en català les espècies d’ocells de tot el món! 

 

Tucanet maragda
Tucanet maragda, n m, es tucanete esmeralda, fr toucanet émeraude, en emerald toucanet, de Laucharassari, nc Aulacorhynchus prasinus