Presents al VI Congrés Internacional de Cuidadors (ICZ), 14 – 18 octubre

VI Congrés Internacional de Cuidadors (ICZ)

 

Aquesta setmana s’ha celebrat el VI Congrés Internacional de Cuidadors (ICZ) a Temaikèn, província de Buenos Aires (Argentina). Cada any cuidadors d’animals de zoos i altres professionals dedicats a la conservació de la fauna es troben per posar en comú coneixements i experiències. Aquest cop són 155 els participants que provinents de 29 països s’han reunit amb la voluntat de contribuir a assolir els més alts estàndards en la cura professional dels animals mitjançant el treball en xarxa.  A través de l’Asociación Ibérica de Cuidadores de animales salvajes (AICAS), representen el Zoo de Barcelona en aquesta trobada el cuidador Raúl Cabrera i les educadores Aurora Pazos i Gemma Morató.

 

 

Per al 2018 s’ha triat com a lema Thinking today. Keeping tomorrow” (pensant avui la cura dels animals de demà) i s’ha posat èmfasi en la necessitat d’una bona preparació professional per fer front als reptes que planteja la professió en un entorn exigent per la difícil situació de la fauna salvatge i una societat cada cop més sensibilitzada pel que fa a les condicions de vida dels animals.

 

 

Taller ICZ
Taller de reparació de plomes en aus rescatades o de zoos.


 

Ens expliquen els nostres companys que durant quatre dies intensos de feina s’han abordat temes diversos com l’enriquiment ambiental, la medicina veterinària, la reproducció i l’alimentació, entre d’altres aspectes relacionats amb la feina dels cuidadors. També s’han pogut seguir tallers de molt interès pràctic sobre qüestions específiques, com l’injert i reparació de plomes d’aus rescatades i de zoos o el correcte manteniment dels becs dels ocells, entre d’altres.

 

 

ICZ
En Raúl Cabrera fent la seva presentació "Ets un cuidador compromès?".

 

 

Per a aquesta edició del congrés, que és bilingüe en anglès i espanyol, AICAS s’ha encarregat de la traducció de tots els materials necessaris a l’espanyol. D’altra banda, gràcies a l’aportació feta pel Zoo de Barcelona a aquesta associació, AICAS també ha pogut becar el cuidador del Zoo de La Habana (Cuba) Alexander Arango Leyva per assistir a la reunió amb l’objectiu que els coneixements adquirits en noves tècniques de maneig i cura dels animals arribin a més centres zoològics i tot plegat redundi en un major benestar per als animals.