La volta al món en 80 espècies: 2

m

El primer dia no ens allunyem massa de casa i visitem els boscos europeus, de Còrsega i Austràlia.

A l'alta i mitja muntanya trobem l' ós bru, que es troba en plena activitat durant aquesta època de l' any, buscant parella, cuidant dels cadells... són animals solitaris i normalment s' amaguen bastant dels humans. En el nostre país estan protegits però tenen molt mala fama per part dels ramaders. És el amteix que li passa a un altre company de bosc que omple les nits d' odols: el llop ibèric, ha desaparegut de molts indrets de la península però encara el trobem de la part mitja a la nord excepte Catalunya. En el Zoo tenim una parella jove que està dins d'un programa de cria en captivitat per ajudar a la població d' aquests animals a la natura.

I com no li preparem un enriquiment a l'herbívor més gran: el bisó europeu, presa en molts llos d' Europa del llop gris!. A la península s'estan fent reintroduccions ja que, com podeu veure als dibuixos prehistòrics de les coves, fa molt de temps que vivien entre nosaltres.

Anem a la illa de Còrsega a trobar-nos amb els muflons als que els hi hem donat un aperitiu, hem pogut veure la gran familia del Zoo on hi havien algunes cries nascudes aquest any. A la península es poden veure en alguns llocs ja que es van portar per la caça esportiva.

mmmm

mm