Tritons del Montseny nascuts al Zoo s’alliberen a la natura

Tritons del Montseny nascuts al Zoo s’alliberen a la natura

Foto de portada: Iñaki Relanzón

 

Fa unes setmanes van ser alliberats en un torrent de muntanya 328 exemplars de tritó del Montseny, el petit amfibi endèmic d’aquest massís i el més amenaçat d’Europa.  Les institucions que formem el projecte Life Tritó Montseny, coordinat per la Diputació de Barcelona, estem aconseguint allunyar-lo de l’extinció a través de la feina constant dels nostres centres de cria. Els exemplars reintroduïts aquest cop, 60 juvenils i 268 larves, han nascut al Zoo de Barcelona i als Centres de Fauna de Torreferrussa i el de Pont de Suert de la Generalitat de Catalunya.

 

Tècnic amb tritó
Foto: Dani Fernández (GRENP)

 

 

Darrere de cada alliberament hi ha un complex treball de coordinació entre diferents científics --ecòlegs, genetistes, geòlegs, herpetòlegs i especialistes en dinàmica de poblacions-- per asegurar-nos que triem individus sans i genèticament adequats per fundar una població amb futur, i un torret amb les condicions especials que necessita aquesta espècie.

 

Ara tocarà fer un seguiment acurat de la nova població reintroduïda. Herpetòlegs experts es faran càrrec de recomptes periòdics que compartiran amb el grup de treball que vetlla per aquest tresor de la nostra fauna!

 

Foto
Foto: Albert Montori

 

 

Més info