Ximpanzé de Fouta-Djalon
Ximpanzé de Fouta-Djalon
Investigador
Liliana Pacheco
Institució
Institut Jane Goodall

L'objectiu global del projecte és contribuir a la conservació del ximpanzé de l'Àfrica Occidental, de la subespècie Pan troglodytes verus. Tenint en compte la situació crítica de la subespècie al Senegal i gràcies a l'experiència adquirida per l'Institut Jane Goodall després de 6 anys de programa, els objectius específics d'aquest programa són:

  • Estimar el nombre de comunitats de ximpanzés existents a la Reserva Natural Comunitària de Dindéfélo mitjançant l'ús de càmeres trampa, a través de la captura i recaptura d'imatges.

Un dels requisits per a una bona estratègia de conservació de l'espècie és conèixer el nombre de comunitats de ximpanzés que es troben a la zona, així com delimitar-ne l'espai vital i el territori. Atès que els ximpanzés de la zona d'estudi no hi estan habituats, és necessari usar mètodes indirectes de captura i recaptura d'individus a través de les càmeres trampa per permetre'n la identificació.

  • Analitzar la connectivitat i la disponibilitat d'hàbitat del ximpanzé a la Reserva Natural Comunitària de Dindéfélo i a la zona fronterera amb Guinea.

Realitzar una anàlisi de la disponibilitat d'hàbitat i del seu grau de connectivitat amb la finalitat de restaurar les zones prioritàries i millorar la situació del ximpanzé a la Reserva.

  • Estudi i comparació dels hàbitats del Pan troglodytes verus en aquesta Reserva.

Realitzar un estudi comparatiu de les tessel·les d'hàbitats dels 3 grups de ximpanzés de la Reserva per obtenir paràmetres del seu hàbitat òptim sobre la base d’estudis ecològics i les seves taxes demogràfiques.

Imatges i Videos
Imatge 179.89 KB
Imatge 21.06 MB
Imatge 31.99 MB